​Понад 30 тисяч українців оплачують проїзд електронними квитками

01.04.17, 10:00

За перший місяць народного тестування технології оплати проїзду в міському транспорті за допомогою QR-кодів електронними квитками оплатили свої поїздки понад 30 тисяч українців. Як повідомили в ПриватБанку, що став ініціатором впровадження цієї технології, сьогодні оплата проїзду в трамваях і тролейбусах за допомогою смартфону повністю або частково працює в електротранспорті семи українських міст. А з початку квітня QR-квитки з’являться в громадському транспорті Запоріжжя та Сум.

«Стартувавши у Львові, проста й доступна всім технологія оплати проїзду через смартфони вже працює в Дніпрі, Чернігові, Херсоні, Івано-Франківську та ряді інших міст, – говорить керівник напрямку «Платежі та перекази» ПриватБанку Олексій Путятін. – Географія впровадження електронного квитка активно розширюється, оскільки впровадження цієї технології зовсім не вимагає від муніципалітетів і транспортних компаній додаткових витрат, потрібно просто розмістити в салонах транспорту стикери з QR-кодами».

Для оплати QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні тролейбуса. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру.

Вартість проїзду не залежить від відстані, можна проїхати одну зупинку або весь маршрут. У разі пересадки з одного тролейбуса на інший доведеться купувати новий квиток. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!