Весна – час сільгоспвиробникам випробувати нові можливості для розвитку

01.04.17, 12:25

Кажуть, що одна година, витрачена з розумом навесні, прогодує вас увесь наступний рік. Ці слова абсолютно справедливо можна застосувати, описуючи круглий стіл, який організував і провів у Кропивницькому банк «Південний». У гостинних стінах Регіональної торгово-промислової палати підприємці, банкіри і фінансисти говорили про нові інструменти розвитку сільськогосподарських виробників, а також зовнішньоекономічну діяльність та документарні операції.

В якості доповідачів на круглому столі виступили начальниця регіонального відділення Банку в м. Кропивницький Алла Гайдерова, начальник відділу валютного обслуговування клієнтів регіонального відділення Банку із міста Дніпро Руслан Сеньків, керівник альтернативних каналів продаж головного офісу Банку Євген Голобородько та регіональний куратор департаменту МСБ головного офісу Банку із міста Одеса – Андрій Сусленко.

Пані Алла Гайдерова розповіла про основні показники Банку «Південний» за минулий рік. Зокрема, за її словами, у банку виросла сума чистого прибутку, було збільшено уставний капітал та об’єм кредитного портфелю. Детально ви можете переглянути цифри на слайді, який був представлений увазі учасників зібрання.
Справді, Банк «Південний» за минулий рік може констатувати серйозні досягнення. Зокрема, банк достроково і в повному обсязі погасив стабілізаційний кредит НБУ, а також увійшов в лімітований список Банків по роботі з валютними інтервенціями НБУ (всього таких 20 банків в Україні). «Південний» успішно пройшов щорічний цикл рейтингових оцінок таких незалежних міжнародних рейтингових агентств, як «Фітч Рейтінгз» і «Мудіс Інвесторс Сервісіз», а також повністю погасив субсидований борг на суму 14 млн. доларів США перед німецьким державним банком розвитку KfW. Наразі Банк «Південний» є уповноваженим агентом ФГВФО із виплати вкладів ліквідованих банків.
Надійність банку підтвердив і директор департаменту АПР Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк, який у своєму вітальному слові до учасників круглого столу розповів про кроки влади, направлені на розвиток та підтримку аграрного сектору, а також подякував організаторам за залучення профільного департаменту до круглого столу.

«Кіровоградська Регіональна торгово-промислова палати – чи не основний майданчик в нашій області для співробітництва та підтримки бізнесу. Що ж стосується Банку «Південний», то у мене є інформація, що Банк – досвідчений та надійний партнер для аграріїв», – зазначив Сергій Коренюк.

І справді, у банку «Південний» чимало конкурентних переваг, зокрема, комплексні рішення в рамках групи і партнерів, про які розповіла Алла Гайдерова. Вона також фахово і ґрунтовно окреслила основні виклики та проблеми, з якими стикнулася українська банківська система у минулому році. Це і ріст долі держави в активах банків, і вивід з ринку двадцяти банківських установ, і інші моменти, які ви можете переглянути на слайді.

- Ринок ресурсів (міжбанківський, депозитів фізичних осіб і юридичних осіб) показував динаміку зниження ставок в 2016 році, і цього року ми очікуємо подальше зниження ставок в національній та іноземній валюті і приріст пасивів юридичних осіб, - прогнозує Алла Гайдерова.

Також, за її словами, ринок кредитування юридичних осіб у минулому році показував негативну динаміку січень-червень 2016 і позитивну динаміку липень-грудень 2016 із обсягами та негативну динаміку за вартістю розміщення ресурсів. Тому цього року банк «Південний» очікує активізацію кредитування з боку учасників ринку, зростання попиту з боку бізнесу, зниження ставок (можливо до рівня 13-15% до кінця року).

Всі можливості, які є корисними для бізнесу, у Кропивницькому підтримує партнер банку «Південний» - Регіональна торгово-промислова палата. На цьому наголосила, вітаючи учасників круглого столу, очільниця ТПП Ірина Саєнко. Пані Ірина запросила всіх присутніх як ініціювати подібні заходи, так і брати в них активну участь, обмінюючись досвідом, знаннями, контактами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!