Регіональні голоси за децентралізацію прозвучали у Світловодську

07.04.17, 16:00
фото - Олександр Іванов, Долинська
фото - Олександр Іванов, Долинська

Тренінг для журналістів та регіональних координаторів проекту “Регіональні голоси за децентралізацію” із Кіровоградської. Черкаської та Вінницької областей тривав з 31-го березня по 2-ге квітня 2017 у місті Світловодськ. Участь у заході взяли понад два з половиною десятки журналістів, експертів, лідерів громадського сектору.

Сергій Муренець презентує колаж, фото - Олександр Іванов, Долинська
Сергій Муренець презентує колаж, фото - Олександр Іванов, Долинська
Під час тренінгу учасники отримали інформацію про сутність реформи децентралізації, її перебіг, ключові точки здійснення заходів в рамках реформ, зокрема, із доповіддю «Реформа стратегії децентралізації: Теорія і візії» виступив Володимир Нижник, керівник Офісу реформ.

Учасниці тренінгу, фото - Олександр Іванов, Долинська
Учасниці тренінгу, фото - Олександр Іванов, Долинська
Практичну сторону втілення реформи розкрив тренер DESPRO, голова Асоціації об'єднаних територіальних громад Олександр Корінний, на прикладі Новоукраїнської ОТГ та досвіді інших об’єднаних громад, що входять до асоціації, яку він очолює. Учасники опрацювали не лише інформацію про законодавчі рамки розвитку об’єднаних громад, а й питання гуртування всередині громади, використання ресурсів, що є у громаді та вплив інститутів громадянського суспільства та ЗМІ на ці процеси.

Любов Ропало презентує колаж, фото - Олександр Іванов, Долинська
Любов Ропало презентує колаж, фото - Олександр Іванов, Долинська
Інша частина тренінгу була присвячена використанню новітніх технологій у створенні медіа-матеріалів, присвячених децентралізації: онлайн- інструментів візуального сторітелінгу (Фото, інфографіка, колаж: Canva, Pixlr, Tagul), мобільних додатків та онлайн-тестів та якості друкованих матеріалів (формування заголовків, ілюстрування тощо).

Учасниці і учасники тренінгу, фото - Олександр Іванов, Долинська
Учасниці і учасники тренінгу, фото - Олександр Іванов, Долинська
За результатами заходу журналісти отримали матеріал для публікацій, включаючи коментарі фахівців, створювали візуальні матеріали, а також здійснили попереднє планування інформаційних кампаній у себе в регіонах. У розділі "Регіональні голоси за децентралізацію" слідкуйте за перебігом проекту!

Кіровоградський прес-клуб реформ втілює проект під назвою «Регіональні голоси за децентралізацію» за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S.Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

авторка - Вікторія Талашкевич



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!