Маленькі городяни познайомилися із сучасними спеціальностями у Місті професій

08.05.17, 10:00

Днями у Дендропарку Кропивницького відбувся інтерактивний профорієнтаційний захід «Місто професій». Імпровізоване містечко, де були представлені кілька десятків різних професій, було розгорнуте вже вдруге. Як і попереднього разу, найбільш повно була представлена пожежно-рятувальна служба. Біля майданчика рятувальників юрмилось найбільше допитливої малечі й дорослих.

Нікому з них раніше й на думку не спадало, що служба з надзвичайних ситуацій може бути представлена такою кількістю професій. Найбільший інтерес викликала, безумовно, робота саперів, які для зацікавлених провели майстер-клас зі знешкодження боєприпасів із застосуванням міношукача та інших необхідних інструментів. Фахівці групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту навчали визначати рівень радіації та хімічного забруднення з використанням відповідних приладів, розповідали про способи й засоби індивідуального захисту від різних шкідливих факторів.
Біля іншої локації можна було спробувати збити полум’я вогнегасником – дуже корисне вміння для сучасної людини. Чимало охочих випробували свої силу, вправність та влучність при користуванні пожежними рукавами, хоча дехто не зважився піти далі примірки бойового одягу та спорядження. Зате всі охоче розглядали технічне оснащення пожежних та спеціальних автомобілів, випробовували спеціальні інструменти на кшталт пневмоподушки, гідравлічних ножиць, бензоріза тощо. Диспетчери оперативно-координаційного центру детально пояснювали, що відбувається після того, як на пункт зв’язку надійшов телефонний дзвінок з повідомленням про надзвичайну подію, як побудована робота оперативної групи, а інспектори державного пожежного нагляду – за допомогою яких засобів можна захистити власну оселю або бізнес від знищення вогнем.
Працюють у Службі порятунку також зв’язківці, кінологи, кухарі, швачки, психологи і навіть спортсмени та артисти. Для широкого інформування пересічних громадян про способи запобігання надзвичайним ситуаціям та правила безпечної життєдіяльності в Службі порятунку існує прес-служба, яка представила свою сувенірну та друковану продукцію, книги, листівки з тематики безпечної життєдіяльності та познайомила з тонкощами пропагандистської роботи. Свої найбільш цікаві експонати представив і пожежно-технічний музей. - Для Кропивницького такий масштабний захід – подія яскрава та непересічна. Тож ми щиро дякуємо організаторам проекту за можливість взяти у ньому участь та продемонструвати підростаючому поколінню і дорослим професії, що входять до системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. – Зазначила помічник начальника УДСНС в області з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк.

У ДСНС України у Кіровоградській області




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!