​Світанковий «ГРАН-ПРІ» в Кропивницькому!

10.05.17, 14:00

Наприкінці квітня в Хмельницькому відбувся Міжнародний конкурс народної хореографії імені Володимира Глушенкова. В фестивалі взяли участь 22 хореографічні колективи з України, а також танцівники з Сербії, Румунії і Туреччини.

Танцювальну столицю представляв народний хореографічний ансамбль «Світанок». Родзинкою фестивалю і головною вимогою було виконання колективами тільки народних хореографічних композиції. Фестиваль став справжнім святом не тільки для учасників, але й для жителів міста Хмельницький.
В рамках мистецького заходу відбулась хода в національних костюмах, відкриття фестивалю на відкритій сцені в центрі міста, святкові концерти для жителів міста і звичайно, незабутній Гала-концерт і нагородження колективів – переможців. «Світанок» брав участь в конкурсі в двох номінаціях: «Ансамблі танцю» (хореографічна композиція «Всі на ярмарок», та хореографічна сюїта «Весна в Україні») та «Малі форми» (хореографічна картинка «Куліш» та хореографічна замальовка «Оаза життя»).
Високоповажні члени журі дуже високо оцінили роботу Кропивницького колективу, відмітили і те, що «Світанок» є гарним спадкоємцем кіровоградської хореографічної школи. Також організатори конкурсу нагородили соліста «Світанка» Максимовича Данила, як кращого танцівника фестивалю.
Але найприємніша мить відбулась в останній день світанкової подорожі, коли під час гала концерту, голова журі під оплески глядачів і всіх часників фестивалю запросив на сцену художнього керівника народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максима Печененка для вручення найвищої премії «Гран-Прі» шостого міжнародного конкурсу народної хореографії імені Володимира Глушенкова. До речі в скарбниці «Світанку» це вже 15 найвища премія Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!