Пожежниками готуються стати з юності

15.06.17, 12:00

Днями у Кропивницькому відбувся ХХІІI обласний етап фестивалю дружин юних пожежних. Переможці зональних етапів конкурсу – команди «Viva Вікторія» м. Долинська, «Фенікс» м. Бобринець, «Звичайні люди» м. Світловодськ, «Полум’я» м. Олександрія, «ЦЗГТДЮПР» Гайворонського району, «Полум’я» Маловисківського району та «ПожDEPO» Кіровоградського району прибули в Кропивницький, щоб визначити кращу з найкращих команд нашої області.

Формат фестивалю передбачає змагання у двох напрямках – творчому та практичному. Головна умова конкурсу: усі виступи повинні відповідати тематиці заходу – безпека життєдіяльності. Перший етап відбувся на сцені обласної філармонії та пройшов напрочуд яскраво та феєрично, адже учасники продемонстрували свої здібності в акторській, хореографічній, вокальній майстерності, знайшли для себе яскраві образи та показали вміння влучно жартувати.


Крім того, слід відзначити високий рівень згуртованості колективів та єдність у прагненні виступити якнайкраще. Два конкурси – «Візитка» та «Домашнє завдання» виявили таланти школярів саме у творчих пошуках індивідуального стилю кожної команди, її родзинки та самобутності. Слід сказати, що журі напрочуд важко було оцінювати ці конкурси, адже діти вклали стільки зусиль та натхнення, що заслужили найвищі бали. Крім творчих завдань, на першому етапі було проведене практичне змагання: конкурс «Медичний» визначив рівень знань юних пожежних з медичної справи.

Представник від кожної команди мав дати відповіді на 10 тематичних запитань та виконати 1 практичне завдання, пов’язане із наданням першої долікарської допомоги «потерпілому». Святкового настрою глядачам та учасникам фестивалю додавали виступи дитячих творчих колективів Кропивницького «Росинка» та «Антарес». Другий етап фестивалю традиційно було проведено на базі Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Тут на спеціально підготовлених майданчиках учасники демонстрували практичні вміння розпізнавати їстівні й отруйні ягоди та гриби, влучати у ціль струменем води з пожежного рукава, в’язати спеціальні вузли та надавати допомогу «потопаючому».


Завершились конкурси та настала вирішальна мить: нагородження найкращих команд. Голова журі конкурсу – помічник начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк подякувала учасникам за велику творчу роботу, що дозволила досягти перемоги в зональних групах. Кожна команда вже є переможцем, проте згідно з умовами конкурсу потрібно було визначити три команди-переможниці. Отже, 1 місце виборола команда «Viva Вікторія» м. Долинська; 2-ми стали дружина юних пожежних «Фенікс» м. Бобринець; 3-тє місце журі віддало «Полум’ю» м. Олександрія.

Переможці та всі учасники фестивалю отримали подарунки. Були відзначені подяками і їхні керівники за підготовку команд, напружену працю, виснажливі репетиції, вирішення організаційних питань. Проте головне, що дає дітям участь у всеукраїнському русі юних пожежних – це позитивні емоції, цінний досвід, знання та нові друзі. Служба порятунку, в свою чергу, докладає і докладатиме усіх зусиль, щоб дати можливість дітям відчути себе здатними вершити великі добрі справи та, можливо, в майбутньому обрати професію рятувальника.


Організацію та проведення заходу забезпечено Управлінням ДСНС України у Кіровоградській області за підтримки Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації; Департаменту культури, туризму та культурної спадщини; обласної організації Добровільного пожежного товариства України у Кіровоградській області.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!