Хештег kropyvnytskyi: Креативні ідеї для розвитку міста

14.07.17, 12:00

На початку червня у Кропивницькому проходив фотофлешмоб – містянам пропонували зробити світлини з фігуркою #kropyvnytskyi. Сьогодні флшемоб повториться - о 17.00 біля театру ім. Кропивницького.

Тоді, у червні хтось лякався активних волонтерів, а хтось відверто заявляв про відданість Єлисаветграду, проте більшість таки раділи цікавій ініціативі. До флешмобу #kropyvnytskyi приєдналась навіть гостя з Англії. “Хтось сам підходить, просить фотографуватися. Хтось каже, що політичні акції не підтримує, хоча в нас нема ніякої символіки на кшталт таких акцій. А є й такі, що кажуть: “Ми за Єлисаветград. Ми живемо в Кіровограді”. Тож для нас це ще й хороший моніторинг, аби простежити загальну суспільну думку. Але місто назву міняти вже не буде, тому треба робити все, щоб до неї звикали і потрібно популяризувати її”, – розповідає Ірина Ткаченко.

Під час акції вдалось “розтягнути” просвітницьку акцію і на закордонних гостей. Одна із учасниць флешмобу – волонтерка Клер з міста Оксфорд (Англія), яка приїхала у Кропивницький у рамках проекту “GOcаmp”. І прогулянка містом для неї стала паузою поміж тренінгів у Кіровоградському колегіумі: “Клер була в захваті від цього дійства і здивувалася, як ми так вчасно опинилися на Дворцовій. Їй сподобалося, що такі креативні люди просто посеред вулиці роблять цікавий флешмоб”, – переповідає слова волонтерки з Англії вчителька колегіуму Юлія Хмелюк.

Ініціатори флешмобу спеціально готували напис англійською і консультувалися із фахівцями, як зробити правильну транслітерацію. Адже ставили собі за мету популяризацію нової назви міста та культуру її написання. Ця фігурка може мандрувати по бібліотеках, кав’ярнях, різних заходах і просто по вулицях. За словами Ірини Ткаченко, вони готові надавати її безкоштовно: “Цей хештег можна брати на різні заходи, кому потрібно неординарно, по-дизайнерськи зафіксувати, що цей захід відбувається у Кропивницькому. Ми готові його надавати безкоштовно для того, щоб ця назва стала впізнаваною і за хештегом можна було знаходити позитивні новини, фотографії, краєвиди вулиць, усміхнені обличчя людей. Усе для того, щоб підсилювати імідж міста Кропивницький. І щоб містяни звикали до того, що це позитивна назва”.

Статична велика фотозона “I♥Kropyvnytskyi” коштує більше 100 тис. грн. А такою мобільною фігуркою можна легко працювати над популяризацією нової назви міста у будь-якому куточку Кропивницького і у різний час. Більше фото за посиланням

Хештег було створено в рамках проекту Мости до міста за підтримки Британської ради за програмою "Активні громадяни". Ідея народилася після реалізованого мережевого візиту до Івано-франківська в рамках Програми національних обмінів зa фінaнсoвoї підтpимки Євpoпейськoгo Сoюзу тa Нaціoнaльнoгo фoнду підтpимки демoкpaтії (СШA).

Автор: Ірина Ткаченко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!