Демобілізовані військові повертаються до мирного життя

17.07.17, 16:19

Cлужба зайнятості надає демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО спектр різноманітних послуг – підбір підходящої роботи, організація професійного навчання, підтримка підприємницької ініціативи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, профорієнтація, надання відповідних консультацій, пов’язаних з працевлаштуванням тощо. Так, з початку цього року за сприяння Світловодського міськрайонного центру зайнятості 12 учасників АТО отримали роботу, дві особи проходили професійне навчання за професією «електрозварник».

Наприклад, демобілізований учасник АТО Андрій П., після звільнення з військової служби намагався знайти роботу самостійно. Після невдалих спроб звернувся за допомогою у працевлаштуванні до міськрайонного центру зайнятості. Тут йому запропонували роботу на ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП» за професією «арматурник». Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.

Його земляк Олександр Я., також звернувся до міськрайонного центру зайнятості, адже проживаючи в сільській місцевості знайти підходящу роботу було важко. Ознайомившись з послугами, що надає служба зайнятості клієнтам, його зацікавила можливість здобуття нової освіти. Вирішив стати «електрозварником», адже ця професія є затребуваною на місцевому ринку праці. Крім того, професійне навчання проводиться на замовлення ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП», що гарантує стовідсоткове працевлаштування. Вже сьогодні Олександр навчається в Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

А колишньому військовому Олексію К. фахівці міськрайонного центру зайнятості запропоновали роботу на ПАТ «Світловодський завод «Спецзалізобетон» арматурником. Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.

Таким чином, працівники служби зайнятості, намагаються знайти індивідуальний підхід до безробітних громадян з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, вивчаємо їх потреби та побажання, професійний досвід, адже питання їхньої соціальної і трудової адаптації є одним із пріоритетних у роботі служби зайнятості.

Н.Котова провідний фахівець з аналізу ринку праці відділу інформаційних систем Світловодського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!