«Dance with Friends»: «Росинка» повернулася з гастролей у Берліні

18.07.17, 14:00

На початку липня вихованці народного художнього колективу хореографічного ансамблю «Росинка» Кіровоградського обласного ЦДЮТ взяли участь у Міжнародному танцювальному фестивалі «Dance with Friends» (Німеччина). Так у Берлін продемонструвати свої таланти і заодно популяризувати національну культуру своєї країни приїхали колективи із Німеччини та Польщі. Україну ж представила середня група «Росинки» (художній керівник – заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня, відмінник освіти України Галина Чайковська). Програма фестивалю була дуже насиченою і надзвичайно цікавою.

«Росинка» виступала на багатьох сценах у Берліні та Ноєнхагені, щоразу вражаючи закордонних глядачів хореографічною майстерністю та художньою довершеністю кожного танцю. А найбільше німцям до душі прийшлися «Гопак», «На Івана нічка мала» і ,звичайно, «Німецька полька» у виконанні українських дітей. Із захопленням глядачі спостерігали за нашими спритними хлопцями, що майстерно виконували трюки та милувалися щирими посмішками наших красунь-дівчат, від душі плескали та раділи яскравим концертним дійствам, які відбувалися в рамках фестивалю.

Організатори фестивалю добре подбали про те, щоб під час літніх канікул окрім виступів діти мали час і на відпочинок. А також про те, щоб цей відпочинок був веселим та незабутнім. Екскурсії Берліном, до неймовірного Сан-Сусі у Потсдамі, феєричні шоу у Фільмпарку, подорожі на катері, шопінг, вечірка у басейні, барбекю, майстер-класи та дискотеки... Багато нових друзів і чимало цікавих ідей для наступних постановок – вихованці та педагоги «Росинки» в захваті від цих гастролей.

Також окрім участі у фестивалі та активного відпочинку вихованці «Росинки» встигли виступити з двома благодійними концертами. Цього разу глядачами хореографічного ансамблю були старенькі з «Будинку сеньйорів», які дуже дякували дітям та педагогам за подароване свято. У свою чергу «Росинка» вдячна німецькому колективу «Kinder-und Jugendtanzensemble Neuenhagen», який не тільки запросив її на цей чудовий фестиваль, а й подбав про те, щоб за межами власної країни діти також відчували себе як вдома.
Хочеться вірити, що учасники фестивалю обов’язково ще зустрінуться чи то у Німеччині, чи в Польщі, чи в Україні. І ми ще затанцюємо разом із новими друзями!

Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!