Рятувальники разом із аграріями дбають про захист врожаю від пожеж

18.07.17, 12:00

Цього тижня інспекторський склад Новомиргородського райвідділу Управління ДСНС у Кіровоградській області здійснив перевірку дотримання правил пожежної безпеки під час жнивної кампанії на території СТОВ «Промінь» та провів роз’яснювальну роботу серед працівників щодо важливості суворого дотримання заходів безпеки під час збирання та переробки врожаю.

Рятувальники наголосили під час зустрічі із аграріями, що втрати врожаю від пожеж найчастіше стаються через необережне поводження з вогнем, випалювання стерні та порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Тому кожен, хто працює на полі, повинен бути відповідальним та принциповим у питанні дотримання правил пожежної безпеки.

Як засвідчила перевірка, господарство у своїй роботі дотримується усіх вимог вирощування зернових культур, тому забезпечення надійного протипожежного захисту усіх етапів збирання врожаю організовано на високому рівні, а отже вимоги правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі виконуються у повному обсязі.

Усі комбайни оснащені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, а задіяні на жнивах працівники пройшли інструктажі щодо дотримання правил безпеки у полі та на току. На кожному полі, де працюють комбайни, чергують трактори з бочками та дисковими боронами. Проводячи рейд, представники Управління ДСНС також перевірили, чи безпечні умови, у яких зберігається зерно, чи наявні вогнегасники у достатній кількості та комплектування пожежних щитів.

Щоб правила пожежної безпеки були завжди перед очима працівників господарства, рятувальники роздали їм тематичні листівки застережного змісту, повідомляє Прес-служба У ДСНС в області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!