Як безробітні стають бізнесменами

26.07.17, 12:00

Бажання стати підприємцем у людини виникає з різних причин: одних приваблює можливість займатися улюбленою справою, других - незалежність, третіх – прагнення до заможності. Часто відсутність гідної роботи стає вирішальним кроком на шляху відкриття власної справи. А повірити у себе часто допомагає приклад інших – тих, які теж колись не мали роботи, але повірили у власні сили, започаткували свій бізнес й успішно займаються підприємницькою діяльністю.

Богдан Мараховський - один з тих людей, які хочуть працювати самі на себе. Пан Богдан довгий час працював у торгівлі зі своїм батьком, має певний досвід роботи у торгівельній сфері. Проте вирішив працювати самостійно, нести відповідальність за власні досягнення чи невдачі. Саме за сприяння Компаніївського районного центру зайнятості Богдан поповнив ряди молодих підприємців. З його слів на шляху до відкриття власної справи неоціненну підтримку він отримав в районному центрі зайнятості, де він відвідав інформаційні семінари, що орієнтують громадян на самозайнятість.

Зважитися на відкриття власної справи йому було непросто, адже для прийняття цього важливого рішення треба було добре все продумати, зважити плюси та мінуси, побороти сумніви тощо. Бажання спробувати свої сили у новій сфері діяльності та реалізувати власний професійний потенціал виявилось сильнішим. Майбутній підприємець проаналізував місцевий ринок і дійшов висновку, що попит населення на побутову техніку постійно зростає. Заручившись допомогою фахівців центру зайнятості розробив бізнес-план, у якому виклав стратегію подальшої діяльності, фінансові розрахунки, перспективи розвитку власної справи.

Сьогодні Богдан відкрив магазин “Данко”, де місцеві мешканці району можуть придбати сучасну електронну побутову техніку. Новоспечений підприємець ділиться своїми поглядами: «Втрата роботи сьогодні не є чимось винятковим. І не потрібно впадати у відчай, саме у цій ситуації я зміг розкрити свої індивідуальні здібності. Це посприяло не тільки моєму становленню, як підприємця, а й як людини, яка користується авторитетом в суспільстві та ще більше у власній родині». А головне, що Богдан цілеспрямовано рухається до своєї мети та вдячний працівникам районного центру зайнятості за підтримку та має можливість своєю працею приносити користь іншим людям.

Ярошук А.О., провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївського районного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!