Обладнання, щоб рятувати життя пацієнтів, отримав онкологічний диспансер

28.07.17, 10:00
Анатолій Кімнатний, Тетяна Ткаченко та Авторка фото - Олена Карпенко
Анатолій Кімнатний, Тетяна Ткаченко та Авторка фото - Олена Карпенко

Передача обладнання для обласного онкологічного диспансеру, яке було придбано за кошти зібрані під час Восьмого Великоднього Благодійного Аукціону, відбулася 27-го липня 2017 року. Нагадаємо, що у квітні у нашому місті відбулася вже восьма благодійна акція, яку напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва. Захід традиційно проходив у гостинних стінах обласного художнього музею.

Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
На Аукціон були виставлені і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей. Як і минулого року кошти, зібрані в результаті торгів, спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру.
Тетяна Ткаченко,  Юрій Скородумов та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
Тетяна Ткаченко, Юрій Скородумов та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
Квитки для участі в аукціоні вже традиційно коштували 100 грн. Таким чином навіть той, хто не зміг купити картину, придбавши квиточок, зробив свій посильний внесок у загальну справу. Цьогоріч 39 чоловік придбали квитки на Аукціон, деякі купували по декілька квитків. Тож за підсумками продажу квитків зібрано 4 700 грн.

Що стосується лотів, виставлених на торги, то їх цього року на загальний аукціон було зібрано 27 лотів та на «тихий» аукціон також 27. Серед авторів робіт як вже відомі на Кіровоградщині та поза її межами митці, так і молоді художники. Вперше до Аукціону доєдналися вихованці художньої майстерні «Indigo». Традиційно брали участь в Аукціоні члени Національної спілки художників України, заслужений художник України Фелікс Полонський, заслужений художник України Сергій Шаповалов, Федір Лагно, Ольга Коломієць (на фото), Анатолій Кімнатний, Андрій Кадигроб, голова обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост та відомі митці-благодійники - Сергій Дрига, Дмитро Тарасенко, Наталія Федорова, Олег Рудий, Анна Іванова, Наталія Соловйова, Світлана Синявська, Ірина Глобенко, майстри декоративно-ужиткового мистецтва Людмила Кривенко, Ірина Терещенко та Володимир Крутоус.

Ольга Коломієць, авторка фото - Олена Карпенко
Ольга Коломієць, авторка фото - Олена Карпенко
Митці надали твори живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Щороку долучаються до Аукціону та передають картини із власних колекцій місцеві меценати. Микола Цуканов, власник галереї «Єлисаветград» надав картину заслуженого художника України Анатолія Шаповалова. Оформлення однієї з робіт забезпечила багетна майстерня «DA VINCI» Олена Небесна. Відомий в обласному центрі меценат та громадський діяч Людмила Шубіна надала для Аукціону з власної колекції дві роботи молодого автора Вадима Канащука. Роботи заслуженого художника України Олександра Чередниченка (м. Суми) та заслуженого художника України Фелікса Полонського (м. Кропивницький) були надані меценатами Тімуром та Людмилою Сидоренками.

Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Стало доброю традицією продаж на Аукціоні колективної роботи, написаної спеціально для даного заходу. Цього року таким лотом стала колективна робота журналістів та співробітників музею «Весняний настрій», створена у відділі музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» під керівництвом Анатолія Кімнатного. До речі, саме ця робота була виставлена на продаж першою та перевершивши свою стартову ціну утричі надала успішний старт Аукціону - 2017 р. Також кілька років поспіль, із незмінним успіхом, передає на Аукціон енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі кропивницький виробник опалювальних приладів UDEN-S. Цього разу - це енергозберігаючий керамогранітний дизайнерський обігрівач «Вітер», на якому нанесено геометричний візерунок - авторська ручна робота художників, було продано за 3700 грн.
Ігор Макарук та Ольга Склярук, авторка фото - Олена Карпенко
Ігор Макарук та Ольга Склярук, авторка фото - Олена Карпенко
Підсумовуючи результати Восьмого Великоднього Благодійного Аукціону відзначаємо, що були продані усі лоти та отримано за них майже 190 тис. грн. Загальна кількість покупців Аукціону «з молотка» та «тихого» становила понад 20 чоловік. Найбільшу кількість лотів придбали Руслан Згривець - сім та Тетяна Чорна п’ять робіт.

Поряд з лотами загального Аукціону окремим експозиційним комплексом були представлені твори, які стали учасниками «тихого аукціону». Тож найзворушливими учасниками Аукціону стали вихованці художньої майстерні «Indigo»: Софія Чорна (7 років), Василіса Єфімова (7 років), Єва Валайніс (8 років), Єлизавета Коноваленко (8 років), Софія Литвиненко (9 років), Софія Варакіна (9 років), Лідія Литвинова (9 років), Єлизавета Литвинова (9 років), Єлизавета Галімьська (10 років), Евеліна Коваль (10 років), Аліна Іванець (17 років) та ще один учасник майстерні, який забажав залишитися інкогніто.
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
У список учасників «тихого аукціону» потрапили як новачки – Анастасія Мороз, Олена Крокодиленко, Надія Мовчан, Ольга Самсонова так і майстри, які вже не перший раз надають свої роботи: Юлія Степанок та Майя Поліщук. Окрасою Аукціону стали дві дизайнерські вечірні сукні з італійських тканин (шовк, гіпюр, сітка, 3D-мереживо розписане декоративними фарбами) від Крістіни Ткаченко.
Ігор Макарук, Тетяна Ткаченко та Вікторія Талашкевич, авторка фото - Олена Карпенко
Ігор Макарук, Тетяна Ткаченко та Вікторія Талашкевич, авторка фото - Олена Карпенко
Тож Великодній Благодійний Аукціон 2017 р. успішно відбувся. Всього отримано 189 910 грн., з них 4700 грн. – за квитки, 5 910 грн. - «тихий» аукціон та 179 300 грн. - великий. Обладнання закуплене за кошти зібрані під час цьогорічної Восьмої Благодійної Акції, а саме: 32 373 грн. 60 коп. - щипці для біопсії овальні, кілька екземплярів ендоскопічної петлі діатермічної, а також щипці захоплюючі "Coagrasper"; 91 500 грн. - відсмоктувач медичний H003-D (5000 од.), відсмоктувач B-40 А дренажний (1000 од.), а також ушивач органів УО-40 (2 000 од.); 4 000 грн. - електровiдсмоктувач медичний електричний, модель Н-002; 39 000 грн. - MG 1522 Біопсійну систему Magnum Reusable Gun (проникнення 15 мм та 22 мм); 22 350 грн. - анаскоп із ф.о. освітленням.
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
Під час передачі обладнання зі словами вдячності звернулися до усіх причетних до проведення Благодійної Акції та презентували нове обладнання заступник головного лікаря з медичної частини Ігор Михайлович Макарук, завідуючий проктологічним відділенням Олексій Самойлович Чалий, завідуючий відділенням торакоабдомінальної хірургії та патології м'яких тканин голови та шиї Юрій Олексійович Скородумов, в.о. завідуючого онкоурологічного відділення Ярослав Валентинович Пароконний та завідуючий ендоскопічного відділення Олександр Вікторович Болдурат.
Лікарі обласного онкодиспансеру, авторка фото - Олена Карпенко
Лікарі обласного онкодиспансеру, авторка фото - Олена Карпенко
Дякуємо усіх причетних до організації і проведення Восьмого Великоднього Благодійного Аукціону (хто надавав лоти, купував квиточки, змагався й купував лоти аукціону, забезпечував інформаційну підтримку й усім-усім хто був поруч)! Підсумки цьогорічної акції підведені і оголошуємо підготовку до наступної акції, яка відбудеться традиційно у середу перед Великоднем в обласному художньому музеї! І першим лоти (дві чудові картини) вже передав на Дев'ятий Великодній Благодійний Аукціон Сергій Дрига. З більш детальною інформацією про Великодній Благодійний Аукціон можна ознайомитися на сторінці у Фейсбук та на офіційному сайті Аукціону

Олексій Чалий, авторка фото - Олена Карпенко
Олексій Чалий, авторка фото - Олена Карпенко
Оргкомітет аукціону журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич Вікторія Талашкевич директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко завідуючий відділом музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" Анатолій Кімнатний

Анатолій Кімнатний та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
Анатолій Кімнатний та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
Нагадаємо, що Великодній Благодійний Аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього Благодійного Аукціону.

Урочистий момент, авторка фото - Олена Карпенко
Урочистий момент, авторка фото - Олена Карпенко
У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО. У 2016 році було зібрано 151 тисячу грн., які було використано на закупівлю сучасного медичного обладнання, яке найбільше потрібно різним відділенням обласного онкологічного диспансеру.




  • Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
  • Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
  • Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
  • Тетяна Ткаченко,  Юрій Скородумов та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
  • Обладнання, куплене на благодійні кошти, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ігор Макарук та Ольга Склярук, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ігор Макарук, Тетяна Ткаченко та Вікторія Талашкевич, авторка фото - Олена Карпенко
  • Лікарі обласного онкодиспансеру, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ольга Коломієць отримує подяку, авторка фото - Олена Карпенко
  • Олексій Чалий, авторка фото - Олена Карпенко
  • Анатолій Кімнатний та Ігор Макарук, авторка фото - Олена Карпенко
  • Юрій Скородумов, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ярослав Пароконний, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ігор Макарук отримує подяку, авторка фото - Олена Карпенко
  • Олександр Болдурат, авторка фото - Олена Карпенко
  • Урочистий момент, авторка фото - Олена Карпенко
  • Ольга Коломієць, авторка фото - Олена Карпенко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!