Ярмарок мила та свічок: Розпродали все!

14.08.17, 14:00
Мило ручної роботи авторства Наталі Лугової
Мило ручної роботи авторства Наталі Лугової

Вперше у Кропивницькому пройшов захід, під час якого можна було познайомитися із майстринями і майстрами, котрі роблять мило і свічки власноруч, а також придбати для себе чи у подарунок справжні витвори мистецтва! Організувала ярмарок творча група «Jane&Vika», це власне – Жанна Січкар та я, Вікторія Талашкевич, - за підтримки гостинного какао-бару «Пудинг».

Почався Ярмарок із вручення сертифікатів учасникам. Їх було майже десятеро. Першою зголосилася до участі Ірина Іванченко, яка працює у сфері логістики, а ручною роботою захоплюється з дитинства: любить в'язати гачком, вишивати бісером і хрестиком. В останні два роки Ірина захоплюється миловарінням і валянням.

Майстриня Ірина Іванченко з близькими
Майстриня Ірина Іванченко з близькими
Ще одна майстриня із Кропивницького – це Наталя Поливко. Вона створює мило і скраби ручної роботи, з радістю приділяючи цьому багато вільного часу. Для Наталі це і хобі, і розвага, і творча реалізація. Їй подобається випробовувати нові матеріали, нові форми, а ще більше – радувати своїми виробами друзів, знайомих і рідних. Чудові милка представила на Ярмарку представила Дарина Лук’яненко. Дівчина почала займатися миловарінням ще років чотири тому, коли захотіла зробити цікаві і незвичайні презенти рідним та близьким. У миловарінні Дарина керується правилом «Натуральне - значить натуральне!» Вона використовує ефірні масла та харчовий барвник.

Майстриня Дарина Лук'яненко
Майстриня Дарина Лук'яненко
Ще одна учасниця ярмарку подолала понад 100 кілометрів, щоб приєднатися до заходу. Це Оксана Дідченко, із Благовіщенського району. Оксана живе у маленькому селі на лоні природи, і обожнює займатися творчістю - виробляє чудові свічки та мило із натуральних інгредієнтів, зокрема, із козиного молока. Незвичайні милка у вигляді десертів виготовляє Наталя Лугова. Для неї миловаріння – це улюблене хобі, яке переросло у щось більше і чарівне! Наталі подобається приносити людям посмішки і радість, яку вони відчувають, дивлячись на тендітні витвори, що народжуються під час миловаріння.

Майстриня Олександра Ткаченко з мамою і братиком
Майстриня Олександра Ткаченко з мамою і братиком
Наймолодшою за віком, але не найменш досвідченою учасницею Ярмарку стала дванадцятирічна Олександра Ткаченко. Саша почала займатися миловаріння лишень пiвроку тому, і ця справа зацiкавила її через те, що дівчинка хотiла зробити рiдним приємно, а найкращий подарунок, як правило, зроблений люблячими руками! Багато хто казав, що ця справа занадто складна для її дванадцяти рокiв, але коли вони побачили роботи Олександри, то були враженi. Були на ярмарку і свічки – цю продукцію у широкому асортименті представила Ася Момонт. Дівчина почала займатись цим приблизно шість років тому, а до того спробувала себе в інших видах мистецтва та у рукоділлі. Втім, саме свічечки «затягли» її у вир ручної роботи.

Майстр Олександр Нікачало з родиною
Майстр Олександр Нікачало з родиною
І буквально за кілька днів до Ярмарку організаторам зателефонував і приєднався до заходу Олександр Нікачало. Він створює гіпоалергенне мило ручної роботи лише чотири місяці, але вже має дуже гарні роботи. Їх по заслузі оцінили відвідувачі Ярмарку, розкупивши майже весь Сашин товар.

Майстер-клас від Сонячного Зайчика
Майстер-клас від Сонячного Зайчика
Крім Ярмарку на святі можна було відвідати кондитерський майстер-клас від какао-бару «Пудинг», створити собі підсвічник із солоного тіста під керівництвом педагогів Центру розвитку людини і сім’ї «Сонячний Зайчик», дізнатися більше про розпис мехенді від власниці Студії манікюру та розпису хною Тетяни Гриценко, а також наїстися неймовірного печива ручної роботи «MerciPan».

Презентація неймовірного печива MerciPan
Презентація неймовірного печива MerciPan
Наприкінція Ярмарку про гранти на розвиток власної справи розповіли експерти громадської організації «Територія Успіху» Анастасія Бабаєва та Юлія Ярова. Подивитися фото з Ярмарку, що їх зробила Олена Карпенко, можна в альбомі за посиланням: goo.gl/82RCZ6



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!