Вадим Велков - у вісімці кращих дзюдоїстів світу

18.08.17, 12:00

Борець Кіровоградської обласної комплексної ДЮСШ "Ніка" Вадим Велков увійшов до провідної вісімки кращих дзюдоїстів кадетського чемпіонату світу (юнаків і дівчат до 18 років), що завершився днями у столиці Чилі, місті Сантьяго-де-Чилі. У ваговій категорї до 90 кг, в якій виступав спортсмен із Кропивницького, суперечку за нагороди вели 27 дзюдоїстів.

Вихованець Сергія Нечмоні вдало провів два стартові поєдинки. В першому Вадиму знадобилося 35 секунд, щоб перемогти американця Джорджа Оганесяна. Він виконав кидок за два рукава через спину з утриманням. Другий вихід на татамі борець "Ніки" завершив важкою перемогою в додатковий час з перевагою в одне шидо (зауваження) над чемпіоном Азії-2017, призером Кубку Європи в Туреччині Бекарисом Садуакасом із Казахстану. В наступній, чвертьфінальній сутичці, він поступився переможцю кубків Європи у Німеччині та Чехії, литовцю Емілсу Геркенсу, заробивши три шидо.

В малому фіналі, що залишав Вадиму Велкову можливість поборотися за "бронзу", його суперником був росіянин, бронзовий призер кадетського чемпіонату Європи-2017 Валерій Ендовітський. Нажаль, нашому землякові не вдалося здолати знайомого ще за виступами на цьогорічному чемпіонаті Європи U-18 в Каунасі, спортсмена. Ендовітський зупинив Вадима як у Литві, так і в Чилі, де переміг за трьома шидо, довівши, що є незручним суперником для Вадима. Таким чином кропивницький дзюдоїст посів сьоме місце, повторивши результат нещодавнього кадетського чемпіонату Європи.

Тренер нашого спортсмена Сергій Нечмоня, оцінюючи виступ свого підопічного, вважає, що загалом Вадим відзмагався добре - увійшов до вісімки кращих борців світу та посів те місце, яке нині відповідає його рівню. (Подробиці аналізу від Сергія Нечмоні читайте на "Дзюдо-Центрі" найближчим часом). Серед трьох дзюдоїстів, які представляли Україну на світовому форумі в Чилі, єдину медаль - бронзову, нашій команді принесла 14-річна одеситка Анастасія Балабан (40 кг). Представник Волинської області Вадим Чернов (60 кг) у своїй вазі став п'ятим. З "бронзою", п'ятим і сьомим місцями Україна посіла 23-ю сходинку серед 64 країн, які брали участь у чемпіонаті. Всього на татамі Національного палацу спорту Сантьяго боровся 441 спортсмен з п’яти континентів світу з 9 по 13 серпня, пише сайт Дзюдо-Центр



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!