Забули задекларувати: Порушення в деклараціях трьох віце-прем'єрів та одного міністра

24.08.17, 18:00

НАЗК виявило порушення в деклараціях трьох віце-прем'єрів та одного міністра. Зокрема, перевіряли декларації за 2015 та 2016 роки. Порушення виявили у віце-прем'єр-міністрів Володимира Кістіона, Геннадія Зубка та В’ячеслава Кириленка, а також у міністра молоді й спорту Ігоря Жданова. Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на результати засідання НАЗК в понеділок, 21-го серпня.

Йдеться про те, що віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон у деклараціях за 2015-й та 2016-й рокинавів неточну інформацію про площу спального корпусу [ймовірно, санаторію] у Хмільнику Вінницької області, зокрема вказав не загальну площу комплексу, а лише 34,5 кв. м, які є у спільній власності. Загальна площа спального корпусу становить 9 555 кв. м. Також Кістіон не вказав інформацію про інших співвласників цього спального корпусу. Крім того, віце-прем’єр зазначив недостовірні відомості про загальну площу орендованої квартири.

Нацагентство також виявило порушення в декларації за 2015 рік віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва й ЖКГ Геннадія Зубка. Він не вказав тип права власності на об'єкт нерухомості – житловий будинок у Житомирі площею 221 кв.м. Зубко пояснив, що він проживав там на умовах безкоштовного користування. А власником цього будинку, згідно декларації, є Зубко Любов Панасівна – мати віце-прем’єра.

Також він задекларував земельну ділянку площею 2 000 кв. м. Однак, відповідно до наданих пояснень Зубка, площа зазначеної ділянки становить 1,8 тис. кв. м. Таким чином, у декларації зазначені недостовірні дані. Крім того, замість ідентифікаційного номера автомобіля Toyota Rav4, що належить його дружині, Зубко вказав номерний знак.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вказав у своїй декларації за 2015 рік недостовірний кадастровий номер земельної ділянки, на якій розташовано об'єкт незавершеного будівництва.

Також він не задекларував доходи своєї дружини на суму 5 925 грн, отримані від виплати за умовами цивільно-правового договору. Кириленко пояснив, що цю виплату помилково не вказали у довідці про доходи за місцем роботи дружини.

Також порушення виявлені і в електронних деклараціях міністра молоді й спорту Ігоря Жданова за 2015-й і 2016-й роки. Він не вказав інформацію про право користування квартирою на 113,8 кв. м.

У декларації за 2016 рік Жданов не задекларував дохід на загальну суму 6 896 гривні, у тому числі 2 475 гривень стипендії дочки й 4 422 гривні доходу, отриманого від громадської організації "Національний олімпійський комітет".

НАЗК зазначає, що всі ці чиновники порушили вимоги закону "Про запобігання корупції", але підстав для залучення їх до адміністративної або кримінальної відповідальності немає. Тепер усі четверо мають повторно подати декларації з достовірними даними.

За 2015 рік Кістіон задекларував 178 тис. гривень доходів, а за 2016 – 385 тисяч. Зубко за 2015 рік задекларував 911,1 тис. гривень, а його дружина – 1,1 млн гривень доходів. Кириленко за 2015 рік задекларував 74 тис. гривень доходів. Жданов задекларував 99,1 тис. гривень доходів за 2015 рік і 343,7 тис. – за 2016.

Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!