Програмісту й не тільки: найпопулярніші гаджети

15.09.17, 16:00

З нагоди Дня програміста ми підготували рейтинг найнеобхідніших гаджетів — ноутбуків і планшетів. Що вибирають користувачі, якому бренду довіряють більше, і чи є в рейтингу «темні конячки» — у вересневій аналітиці від OLX.

Робочий варіант

Перше місце серед лептопів міцно утримує продукція Apple. Швидкість і зручність роботи з MacBook оцінили мільйони. До того ж, якщо в арсеналі вже є «яблучний» девайс, синхронізувати все в рідному iCloud набагато простіше, ніж прикручувати інші додатки. А ось вартість пристроїв Apple не завжди радує. Наприклад, новий Mac обійдеться за ціною близько 18 300 грн. Можливо, саме тому користувачі для роботи все частіше шукають на OLX альтернативу новеньким ноутбукам. Середня вартість MacBook на майданчику зараз становить 10 700 грн.

Ще бюджетніші варіанти — Asus і Lenovo — замикають трійку лідерів за популярністю. Можна знайти підходящий варіант для виконання найрізноманітніших завдань. Новенькі ноутбуки Asus обійдуться в 13 400 грн, тоді як за уживані моделі просять в середньому 5 500 грн. Lenovo — 10 300 грн новий та 5 300 грн б/в варіант.

Геймінг и тестинг

Якщо ви шукаєте потужний і продуктивний ноутбук, то й такі пропозиції на OLX є. Ноутбуки Alienware і Razer — лідери в ТОПі найдорожчих варіантів. Однак, вони того варті: продуктивність, розрахована на хардкорний геймінг, дозволить і попрацювати без проблем, і як слід розслабитися з улюбленою грою. Нові ноутбуки Alienware на OLX продаються за ціною в 46 000 грн. А за моделі Razer доведеться віддати близько 33 500 грн. До речі, завжди можна заощадити і купити вже уживаний варіант: Alienware за середньою ціною в 18 800 грн і Razer за 15 500 грн.

Альтернатива ноутбуку

Ситуація в сегменті планшетів наступна. Apple і тут на висоті — iPad очолив список найпопулярніших пристроїв. Середня вартість нових планшетів на платформі становить 9 700 грн, б/в — 4 600 грн. Другий за популярністю бренд за запитами користувачів OLX — Samsung. Новенький планшет обійдеться в середньому в 3 600 грн і 2 800 з «других рук». Далі йдуть все ті ж бюджетні Asus і Lenovo. Ціни на ці девайси коливаються в діапазоні трьох тисяч гривень: 3 200 грн за новий Asus, 3 700 грн — Lenovo. Планшети цих же моделей після використання падають в ціні на тисячу грн: 2 100 грн Asus і 2 300 грн Lenovo.

Серед інших економічних рішень — планшети Nomi, Huawei і Xiaomi: 4 300 грн коштує новий Huawei, 3 660 грн - Xiaomi, близько 2 000 грн — Nomi. Правда, пристрої цих марок значно поступаються в популярності лідерам рейтингу. Що стосується б/в варіантів, то ціни тут такі – 3 500 грн Huawei, 2 100 грн — Xiaomi і 1 230 грн Nomi.

Чи можна знайти робочий гаджет за ціною нижче 1000 грн? Ми це зробили — перше місце як найбільш бюджетний девайс справедливо отримує планшет Jeka JK, який продається на OLX в середньому всього за 982 грн, правда в стані б/в. Новенький обійдеться не набагато дорожче — 1 379 грн. Напевно, саме тому планшет Jeka незмінно залишається лідером пошукових запитів користувачів на OLX по всій країні. Про інші популярні бренди — в інфографіці нижче. А якому виробникові віддасте свій голос ви?


Довідка: OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база майданчика налічує близько 12 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожну секунду на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, червень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!