Дані у декларації Порошенка є держтаємницею – Нацполіція

16.09.17, 14:00

Нацполіція не надала Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) дані для перевірки електронної декларацій президента Порошенка, оскільки вони містять державну таємницю.

Про це йдеться у відповіді Департаменту превентивної діяльності Нацполіції на запит експерта центру "Ейдос" Гліба Канєвського, повідомляє «Українська правда».

"Повідомляємо, що зазначена інформація підпадає під дію пункту 4.7.7 Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України від 12.08.2005 року № 440, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 серпня 2005 року за № 902/11182", – йдеться у відповіді Нацполіції.

"У зв’язку з вищевикладеним, а також на підставі закону України "Про державну таємницю" Департамент превентивної діяльності не може надати запитувані відомості", – додали у поліції.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції провело повну перевірку декларацій президента Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки та не виявило порушень.

Зазначається, що під час перевірки Агентству відмовили у наданні інформації такі відомства: Державна фіскальна служба та Головне управління ДФС у м. Києві щодо відомостей про суми виплачених доходів суб’єкту декларування та членам його сім’ї за період з 1998 по 2014 рік, а також Департамент превентивної діяльності Національної поліції.

За інформацією «Української правди» - підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!