Презентація конкурсу молодіжних інновацій U-Inn

25.09.17, 10:00

Днями у Прес-клубі реформ відбулася презентація конкурсу молодіжних інновацій U-Inn. Організатор конкурсу – Програма розвитку ООН в Україні у партнерстві з Міністерством молоді і спорту України та мережею хабів громадянського суспільства, представником якої у м. Кропивницькому є громадська організація «Територія успіху».

Організатори конкурсу в рамках реалізації зазначеного проекту поставили собі за мету підтримати молодь із усіх регіонів України у розробці та реалізації інноваційних ініціатив та проектів, які спрямовані на покращення стану дотримання прав людини та утвердження демократії в Україні на місцевому рівні.

Під час презентації зазначалося, що у рамках проекту можуть бути реалізовані соціальні інновації від молоді до молоді. Це можуть бути технологічні рішення проблем у громаді чи реалізації ідеї – мобільні додатки, Інтернет-портала, чатботи, ігри та інше. Це також інноваційні рішення, які пропонують нові оффлайн моделі змін (так звані «соціальні скрипти»), що змінюють звичні процеси в суспільстві, - це креативні рухи, просвітницькі, адвокаційні кампанії, соціальні ігри, які відповідають тематиці конкурсу. Це можуть бути інноваційний проект із використанням бізнес-моделей – соціальне підприємництво, яке спрямоване на покращення стану з дотриманням прав людини та демократіях.

Засадами конкурсу є інноваційний підхід до вирішення таких питань, як участь молоді в житті громади, захист та просування прав людини; толерантність та недискримінація, права внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення, доступ до публічної інформації, гендерна рівність та ін.

Участь у презентації взяв і заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, який запропонував учасникам презентації скористатись можливостями державної служби зайнятості. Зокрема, щодо участі у заходах, що проводить служба зайнятості для молоді, роботодавців з питань додержання законодавства про зайнятість, у т.ч. у сфері недопущення дискримінації, розвитку соціального підприємництва для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення (у тому числі щодо поєднання можливостей конкурсного проекту та виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності), а також отримання корисної інформації з питань зайнятості, діяльності та послуг служби зайнятості, які вона надає клієнтам тощо.

текст надіслав Б.Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!