Близько 1,3 мільйона буде виділено на євроінтеграційні грантові проекти

11.10.17, 14:00

У жовтні розпочинається грантовий конкурс на реалізацію проектів з висвітлення тематики євроінтеграції для учасників проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Перед початком конкурсу в Києві відбувся тренінг, під час якого представники медіа отримали практичні рекомендації щодо підготовки заявок. Участь у ньому взяли близько 30 редакторів, журналістів та фінансових менеджерів ЗМІ, що беруть участь у проекті. У тому числі - спів-редакторка сайту "Тусовка", координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Учасникам та учасницям заходу розповіли про складові частини грантової заявки, її критерії, побажання до контенту, а також роз’яснили питання, пов'язані з підготовкою бюджету грантового проекту. Організатори, зокрема, підкреслили, що пріоритетними темами проектів є ті, які напряму пов’язані з реалізацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Утім, тематика може покривати й питання, дотичні до асоціації та важливі для європейської інтеграції України в цілому. Загалом, переможці конкурсу отримають суму, еквівалентну 50 тисячам доларів (на сьогодні це близько 1,3 млн. гривень). Важливими критеріями відбору переможців будуть інноваційність, креативність та оригінальність ідеї.

Основним завданням грантового конкурсу є сприяння та допомога регіональним журналістам в створенні якісного контенту на теми, повязані з євроінтеграцію України. Крім того, цей компонент важливий для досягення головної мети проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна – ЄС в українських медіа»: підвищення спроможності ЗМІ та журналістів у висвітленні тематики асоціації з ЄС, інших аспектів відносин з Євросоюзом та євроінтеграції в цілому.

Другий етап проекту «Точне відображення угоди про Асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» втілює польський Фонд міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева». Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми «Підтримка демократії», що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Додаткову інформацію можна отримати у координаторів проекту:

Ізабелли Хруслінської, польський Фонд міжнародної солідарності, e-mail: izabella.chruslinska@solidarityfund.pl

Наталії Руденко, Інтерньюз-Україна, за телефоном: 093 567 00 85, e-mail: nrudenko@internews.ua

Андрія Нечипорука, Товариство Лева, за телефоном: 067 673 38 33, e-mail: anechyporuk@gmail.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!