Міністра молоді та спорту можуть оштрафувати за приховані доходи

13.10.17, 16:00

Штраф розміром 850-1700 гривень загрожує посадовцю за неповідомлення про 80 тисяч гривень зарплати. Притягнути до адміністративної відповідальності Ігора Жданова має Печерський суд Києва. Про це відомство просить Національне Агентство з питань запобігання корупції. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в НАЗК.

За його даними, рішення про спрямування протоколу до суду було прийнято на засіданні агенції 22 вересня. Цю інформацію "Українській правді" підтвердило своє джерело в національному агентстві. За його словами, зарплату за грудень 2016 року Жданов не вніс до відомостей про суттєві зміни майнового стану.

Нагадаємо, що відповідно до закону "Про запобігання корупції", у разі істотної зміни в майновому стані, а саме - одержанні доходів або придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (80 тис. гривень), суб'єкт декларування зобов'язаний в 10-денний строк письмово сповістити про це НАЗК.

Як відомо, Жданов займає посаду міністра молоді й спорту з 17 лютого 2016 року. Цього року його зарплата становила: за січень - 24 тис. гривень, за лютий - 23,9 тис., за березень - 62 тис., за квітень - 67,4 тис., за травень - 58,2 тис., за червень - 30,6 тис., за липень - 39,1 тис. гривень.

Підготовано ГО «Інтерньюз-Україна» за матеріалами ГО «ТОМ14» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!