Їдьмо в номери або кому з нардепів найбільше потрібні компенсації за житло

04.11.17, 14:00

Більше трьох мільйонів гривень. Саме таку суму витратила минулого року держава на компенсацію проживання у столиці тим депутатам, які мають житло на Київщині. При чому часто це – розкішні маєтки чи кілька квартир. Яким депутатам «найбільше» потрібна компенсація за житло, з’ясовували аналітики проекту «Декларації».

Шість квартир та два маєтки у Києві та області має мати народного депутата від фракції «БПП» Руслана Сольвара. Цей нардеп отримав річну компенсацію за оренду у 168 тисяч гривень. Другий народний обранець, якому немає де жити у Києві, нардеп-мільйонер Євгеній Гєллєр від партії «Відродження».

Він має будинок площею 1000 квадратних метрів у елітному передмісті – Козині. Компенсація його - теж більше 150 тисяч гривень. Третє місце у списку нардепів, які отримували гроші за житло, посідає Михайло Добкін від «Опоблоку», дружина якого має дві квартири у столиці. Він отримав трішки менше на оренду – 126 тисяч гривень. Всього ж минулого року на компенсацію нардепам за оренду з держбюджету виділено 29 мільйонів гривень. Гроші отримали 187 депутатів.


Аналітики проекту “Декларації” підрахували, що 40% з цих парламентарів не задекларували отриману компенсацію. А 101 нардеп не вніс у декларацію саме орендоване житло. Це - цифри 2016 року. Цього ж року компенсація на житло зросла на 41%. Якщо у 2016 вона становила 450 гривень на добу, тепер – 650 гривень.

Підготовлено за матеріалами ГО «Том14» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!