​Експонування Музейного фонду України: Завдання і проблеми

08.11.17, 18:00

Експонування Музейного фонду України. Завдання і проблеми – обласний семінар-практикум для співробітників музеїв на таку тему пройшов днями на базі краєзнавчого музею. Під час семінару йшлося про виклики сьогодення та вимоги до побудови експозицій, а також про сучасний погляд на події радянського періоду і вимоги до виставково-експозиційної роботи.

Із вступним словом виступила директор обласного краєзнавчого музею, заслужений діяч культури України Наталія Агапєєва, а про досвід експозиційної діяльності Львівського історичного музею розповів старший науковий співробітник відділу фондів Львівського історичного музею, зберігача фондів групи «Зброя» Рак Т.О.

Особливістю заходу були практичні поради наукових співробітників відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею щодо розкриття актуальних і гострих тем таких як, «Відображення воєнних подій на сході України в експозиції», «Події Української революції 1917-1921 років» та «Висвітлення події періоду Другої світової війни».

Доповідачі наголосили на важливості переоформлення експозицій у відповідності із сучасними науковими і естетичними вимогами з урахуванням сучасної української історичної наукової думки. Головною ідеєю в перебудові старих експозицій та побудові нових експозицій повинна стати ідея державності України.

Отримали естетичну насолоду – зокрема, через перегляд самого дизайну оновленої експозиції відділу природи, де надавала практичні поради при побудові експозицій природничого характерузавідувач відділу природиСлюсаренко В.А. Про те, що створення музейної експозиції - це складний дослідницький, творчий і виробничо-технічний процес, який вимагає спільних зусиль наукових співробітників, дизайнерів, інженерів розповідала директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Агапєєва Н.Ю.

Відбулось також активне обговорення між директорами музеїв-юридичних осіб варіантів вирішення проблем у створенні нових експозицій та загальних помилок у їх побудові. Для співробітників музеїв-юридичних осіб Кіровоградської області молодший науковий співробітник науково-методичного сектору Кушнір Л.І. підготувала методичні рекомендації «Сучасна експозиційна діяльність».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!