Чиновниця, яка звинуватила НАЗК у фальсифікації перевірок декларацій, розповіла про придбання житла

19.11.17, 14:00

Чиновниця, яка звинуватила НАЗК у фальсифікації перевірок декларацій, зазначила у суттєвих змінах до декларації придбання житла у Києві. Згідно змін у декларації від 26.10.2017, коштувало житло площею 77,8 кв. м. 1,9 мільйона гривень. У той же час Соломатіна за минулий рік задекларувала дохід 89 тисяч гривень, що у 20 разів менше, ніж вартість квартири. Але крім того директор департаменту фінконтролю НАЗК задекларувала 10000 доларів готівки та 105 тисяч гривень кредиту.

Ганна Соломатіна
Ганна Соломатіна
Зазначимо, що подібне, але недобудоване житло Ганна Соломатіна декларувала і раніше - зокрема, у змінах до декларації перед звільненням, що охоплювали період з 31 березня по 15 червня цього року.

Ганна Соломатіна 14.11.2017 року звинуватила НАЗК на спецбрифінгу у фальсифікації результатів перевірок електронних декларацій. Чиновниця повідомила, що перевірки ніби-то регулюються керівництвом структури під впливом можновладців.

При цьому прізвища нардепів та держслужбовців, які впливають на НАЗК, Ганна Соломатіна назвати відмовилась.

Детективи ж НАБУ розпочали досудове розслідування «за фактом здійснення посадовими особами НАЗК дій з метою можливого отримання неправомірної вигоди».

Нагадаємо, кількома днями раніше Нацагентство з питань запобігання корупції направило голові НАБУ Артему Ситнику протокол про адміністративне порушення. Там йшлося про порушення термінів надання документів головою НАБУ. Сам Артем Ситник при цьому заявляв, що напередодні його відомство почало розслідування щодо незадекларованих машини і паркомісця голови НАЗК Наталі Корчак.

Категорично неприйнятною інформаційну війну між НАПК та НАБУ вважає і Президент України Петро Порошенко. Про це повідомив у твітері прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

У адміністрації Президента заявляють, що в них немає осіб, причетних до фальсифікації перевірки електронних декларацій, і відсутні інструменти впливу на Національне Агентство із запобігання корупції. Такою була відповідь на інформаційний запит «Інтерфакс-Україна»

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!