​Проект регіонального розвитку чекає на фінансування із державного бюджету

20.11.17, 12:00

Перший розвитковий проект на Кіровоградщині, головним результатом якого стане відкриття у місті Кропивницький аеропорту, може бути втілений у життя вже наступного року. Про це йшла мова під час нещодавньої зустрічі голови громадської організації «Агентство розвитку територій» Олександра Мільто із керівництвом Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету.

Зустріч стала логічним продовженням роботи Проектної ради, створеної при «Агентстві Розвитку Територій». Завданням ради є розробка пріоритетних розвиткових проектів для області у сферах нарощування інвестиційного, промислового та кадрового потенціалу нашого регіону та окремих територій Кіровоградщини.

- Перші результати спільної роботи ми вже маємо – так «Агентство Розвитку Територій» на замовлення Льотної академії залучило фахівців Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України та розробило унікальний проект регіонального розвитку, – говорить Олександр Мільто.

За словами Олександра Анатолійовича, проект «Створення авіаційного кластеру як «точки зростання» економіки Кіровоградського регіону» має великий потенціал і може бути вдало реалізований за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Із цього джерела планується залучити біля дванадцяти мільйонів гривень, але загалом джерел фінансування проекту може бути декілька – це і кошти, державного фонду регіонального розвитку, і кошти місцевих бюджетів, а також можливе залучення приватних інвестицій.

Даний проект, який передбачає реальні механізми стимулювання розвитку інноваційної інфраструктури, у відповідності до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, успішно зареєстровано у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України як один із претендентів на отримання державного фінансування і розглядається спеціально створеною комісією на чолі з віце-прем’єр-міністром. Наразі на сайті Мінрегіону є чимало проектів із різних областей України, і деякі області подали на фінансування до п’яти десятків проектів.

.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!