Українці стануть справжніми власниками своїх персональних даних

22.11.17, 16:00

Система електронної взаємодії між державними реєстрами «Трембіта» – довгоочікуваний для України шанс нарешті позбутися бюрократичних перепон і налагодити ефективну взаємодію між державою та громадянами, повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України, під час Третього національного форуму IT-директорів органів влади «Взаємодія і електронні послуги».

«Нова система «Трембіта» – це фундаментальна інфраструктура для надання ефективних та прозорих адміністративних послуг в Україні. Це вірний шлях, якщо ми справді прагнемо звільнити громадян від черг і коридорної корупції. Бігати повинні дані, а не люди. Форум допомагає нам залучити всі зацікавлені сторони, аби заручитися підтримкою ключових проектів для якісних реформ в Україні», – наголосив Олександр Риженко.

«Трембіта» почне працювати в Україні найближчими місяцями. Її впроваджує консорціум з Естонії та України у співпраці з Державним агентством з питань електронного урядування України.

«Проект включає в себе політичну волю уряду України, кращу експертизу Естонії та України, фінансову підтримку Європейського Союзу, урядів Швеції та Естонії», – зауважила керівник проекту EGOV4UKRAINE, представник Академії електронного урядування Естонії Марі Педак.

За її словами, реалізація електронної системи, до якої Україна йшла довгих 2 роки, дозволить громадянам стати справжніми власниками інформації про себе. Адже люди знатимуть, хто з державних службовців цікавився їхніми персональними даними, коли і з якою метою.

Форум проходив в «Конгрес-готелі Пуща» в Києві. Цього року понад 200 IT-директорів органів державної влади спільно з представниками міжнародних проектів EGOV4UKRAINE, TAPAS та EGAP обговорили впровадження Системи електронної взаємодії державних реєстрів в Україні, а також наступні кроки з підвищення ефективності адміністративних послуг та їхньої прозорості й зручності шляхом використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

За додатковою інформацією звертайтеся до Анастасії Римарчук, керівника прес-служби Державного агентства електронного урядування, моб. +380 (97) 92 450 92, rymarchuk.anastasiia@gmail.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!