​Безробітні можуть здобути одну з найшанованіших спеціальностей

28.11.17, 12:00

Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути професію електрогазозварника. Її можна набути як в навчальних закладах області, так і на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

Зварювання – це один із найпоширеніших технологічних процесів з`єднання металів. Варто лише поглянути, скільки довкола нас зварених з металу виробів, щоб зрозуміти, яке значення мають електрогазозварники для суспільства. Металоконструкції зварюються найчастіше саме зваркою електродуги або газовою. Це одна з найбільш шанованих технічних спеціальностей. Якщо вилучити їхню роботу з тих місць, де вона зараз знаходиться, то наш світ розлетиться по швах.

Сьогодні професіяелектрогазозварникаувійшла до першоїп’ятірки професій, які користуються найбільшим попитом на сучасному ринку праці. Це й не дивно, адже потреба у таких робітниках постійна і має тенденцію до зростання. Її представники знаходять роботу в будівельних організаціях, на фабриках і заводах, у авторемонтних майстернях та станціях технічного обслуговування та ін.

Професію електрогазозварника можна набути за сприяння служби зайнятості не тільки в начальних закладах області,а у професійно-технічних навчальних закладах, зокрема, у Дніпропетровському, Львівському, Одеському центрах професійно-технічної освіти.

Таким чином, для бажаючих отримати професіюелектрогазозварника, за сприяння обласного центру зайнятості з 20 листопада поточного року, на базі Державного навчального закладу «ПТУ №8 м.Кропивницький», розпочинається професійне навчання групи безробітних за зазначеною професією. Термін навчання – 7,2 місяців. На базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчання розпочинається 30 листопада та триватиме 6,2 міс.

Відповідно до навчального плану, майбутні електрогазозварники повинні засвоїти основи матеріалознавства, електротехніки, спецтехнології, технічного креслення. Слухачі пройдуть виробниче навчання та виробничу практику на підприємствах області, на яких створені можливості для засвоєння набутих ними теоретичних знань та вивчення передових технологій електрогазозварювання.

Якщо вас зацікавила професія електрогазозварника, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості. Бажаємо успіхів у виборі вкрай необхідної та корисної професії для багатьох людей.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!