Креативна Європа: Можливості для культурного сектору

05.12.17, 18:00

У перший понеділок зими до міста Кропивницький із дружнім візитом завітала керівниця Національного Бюро програми Європейського Союзу "Креативна Європа" в Україні - Юлія Федів, яка провела відкритий експрес-тренінг для всіх бажаючих, щоб презентувати програму «Креативна Європа» у нашому місті. Пані Юлія завітала на запрошення ініціативної групи зі створення у Кропивницькому команди "Team Europe" та за підтримки Департаменту культури, туризму та культурної спадщини.

Візит в обласний художній музей
Візит в обласний художній музей
У першій половині дня пані Юлія відвідала творчий простір "Арт-Цех" та поспілкувалася із його спів-засновницею Анною Нагорною, а далі мала можливість оглянути обласний художній музей. Далі, на запрошення Олени Кваші, пані Юлія розповіла в ефірі програми "КІТ: Кіровоградське Інтернет-телебачення" про зміст та пріоритети програми "Креативна Європа" - всі бажаючі зможуть переглянути програму на YouTube-каналі КІТа за посиланням.

Юлія Федів, керівниця Національного Бюро програми ЄС "Креативна Європа" в Україні
Юлія Федів, керівниця Національного Бюро програми ЄС "Креативна Європа" в Україні
Після обіду, власне, і почалося найголовніше - тренінг у культурному центрі громади - обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського. На нього завітали близько сотні активних кропивничан, які сповнені цікавих творчих ідей з перетворення нашого краю на територію розвитку. На сайті Прес-клубу реформ ви можете переглянути презентацію, яку робила пані Юлія Федів - за посиланням.
Тренінг у бібліотеці
Тренінг у бібліотеці
Програма «Креативна Європа» - це рамкова програма Європейської комісії, спрямована на підтримку культурного та креативного секторів Європи. Загальні цілі програми полягають у захисті, розвитку та популяризації культурного та лінгвістичного різноманіття і зміцненні конкурентної здатності культурного та креативного секторів Європи.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!