Співмешканка прокурора їздить на джипі за 1,5 млн гривень

09.12.17, 14:00

Співмешканка військового прокурора Борзих їздить на джипі за 1,5 млн гривень і орендує будинок за 90 тисяч гривень на місяць. Дмитро Борзих є заступником головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Ще в квітні 2017 року Анатолій Матіос видав постанову і зобов’язав НАЗК закрити декларацію Дмитра Борзих, та ще десятків військових прокурорів з публічного доступу.

Наразі, доступна неофіційна копія е-деклараціїза 2016 рік датується березнем 2017 року. В ній можемо побачити користування будинком в селі Лісники площею у 390 кв.м., автомобіль ToyotaCamry вартістю 300 тисяч гривень, зарплату 378 тисяч гривень на рік. А також відчуження нерухомого майна на 500 тисяч гривень. Тобто, продаж квартири в окупованому Луганську невстановленому іноземцю.

Журналісти bihus.infoспробували перевірити, як насправді живе заступник головного військового прокурора, та чим він користується і володіє. В тому самому будинку, де і Дмитро Борзих, в Лісниках, на спільній житловій площі, мешкає жінка. Це - Дар'я Полякова, що має у володінні новенький RangeRoverEvoque за півтора мільйони гривень. Також з минулого року вона володіє квартирою в ЖК «Паркове місто» приблизною вартістю 3 мільйони гривень.

До пана Дмитра цим будинком користувались інші люди. Ріелтор, що здавав в оренду цей будинок раніше, каже, що тоді вартість оренди за цей будинок складала 3500 доларів, або 90 тисяч гривень на місяць. Це вдвічі більше за місячну зарплату прокурора. Навіть якщо ці гроші за оренду оплачує заможна співмешканка прокурора, право на користування має бути внесене до його декларації, зазначають журналісти. На початку року цих відомостей там не було.

За матеріалами bihus.info - підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!