Школярі відвідують пожежно-технічну виставку-музей

10.12.17, 10:00

У рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності фахівці Управління ДСНС України у Кіровоградській області проводять різноманітні навчально-пізнавальні акції як для наймолодших вихованців дитячих садочків, так і для учнів загальноосвітніх навчальних закладів з метою навчання молодого покоління основам безпеки. Однією з форм навчання є проведення екскурсій до пожежно-технічної виставки-музею обласного Управління ДСНС.

Двері музею гостинно відкриває завідувач виставкою Оксана Мачак та знайомить відвідувачів з історією становлення пожежної справи на теренах рідного краю. Крім цього, в експозиції широко представлені зразки пожежного обладнання та одягу бійців пожежно-рятувальної служби. Слід окремо виділити зал профілактики та попередження пожеж. У цьому залі є унікальна можливість за допомогою дзеркальної діорами взнати, які етапи проходить пожежа від іскри до повної ліквідації. Тут висвітлюється інформація про сигнали оповіщення цивільного захисту, а також про види укриттів, засоби індивідуального захисту та проведення евакуації. Представлені і макети застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, а також зразки сучасних вибухонебезпечних предметів замасковані під звичайні предмети. Діти та студентська молодьдізнаються про дії у разі виявлення такого предмета. Переглядають відвідувачі і навчальний фільм «Варто знати кожному».

Всі експонати музею та розповідь екскурсовода в сукупності мають на меті донести до свідомості підростаючого покоління необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності у повсякденному житті.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!