Запобігти. Врятувати. Допомогти: Рятувальники завітали у село Федорівка

10.12.17, 18:00

Питання поширення знань про правила поведінки у повсякденному житті серед підростаючого покоління є одним із пріоритетних в рамках профілактичної роботи рятувальників. Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» є однією із дієвих форм навчання дітей безпеці життєдіяльності, тому що сценарій побудований таким чином, що корисна інформація та знання передаються школярам під час цікавих конкурсів.

Нещодавно
фахівці Управління ДСНС в області провели такий навчально-пізнавальний захід для учнів загальноосвітньої школи с. Федорівка Кіровоградського району. Школярі мали змогу познайомитись із вогнеборцями, оглянути пожежно-рятувальну техніку, побачити, як застосовується під час ліквідації надзвичайних подій чи ситуацій рятувальне обладнання, взяти участь у тренувальній евакуації. Та головне – спробувати на деякий час «попрацювати» рятувальником.

Так, діти приміряли бойовий одяг бійців пожежно-рятувального підрозділу, вчились одягати швидко та правильно протигаз, намагались влучити у ціль пожежним рукавом. Також діти виявили великий інтерес до локації фахівця піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення – можна було оглянути та взяти до рук муляжі вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Піротехнік докладно розповів школярам, як діяти у разі виявлення таких небезпечних знахідок.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!