​Все приховане стане явним: У Кропивницькому анонсували проект «Приховані інтереси»

31.12.17, 16:00

Вже на початку 2018-го року місто Кропивницький з`явиться на мапі прихованих інтересів. АПН займатиметься наповненням бази для нашого регіону. Інструмент значно полегшить роботу журналістів та громадських активістів, які займаються протидією корупції, конфліктом інтересів у владі та пошуком вигоди, яка чекає на депутатів у випадку прийняття того чи іншого проекту рішення.

«Мапа прихованих інтересів – це інструмент, який розробили наші партнери з ГО «Антикорупційний штаб». Він значно скоротить час і зусилля, який ми витрачаємо на пошуки зв`язків і бонусів, які можуть ховатися в проектах рішень. На сайті «Приховані інтереси» будуть створені профілі депутатів з усіма фірмами, які з ними пов`язані. А завантаживши проект рішення на сайт ми отримаємо відповідь кому це вигідно» - розповів Дмитро Сінченко, голова «Асоціації Політичних Наук».

“Приховані інтереси” – це унікальний інструмент, створений Антикорупційним штабом. Інструмент дозволяє відслідковувати наявність конфлікту інтересів у депутатів та посадовців місцевих органів влади, а також у ньому зібрана вся інформація про їх бізнес-інтереси.

Автоматичний аналізатор призначений для пошуку співпадінь у базі даних та в документах місцевих рад.

Для того, щоб був проведений аналіз, на вкладці “Автоматичний аналіз” потрібно завантажити необхідний документ (порядок денний, проект рішення місцевої ради тощо) у машинозчитувальному форматі (.pdf, .doc, .docx) та натиснути на кнопку “Почати аналіз”.

За декілька секунд Ви зможете побачити усі співпадіння, що знайдені у завантаженому документі та базі даних. Якщо таке співпадіння виявлено, тоді, швидше за все, депутат має конфлікт інтересів, повідомляє Прес-служба АПН.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!