​Новому Статуту Кропивницького – бути!

01.01.18, 0:00

Минулого тижня, після більш ніж півторарічної роботи над новою редакцією Статуту територіальної громади, робоча група нарешті ухвалила рішення про винесення проекту рішення Статуту на одну з наступних сесій міської ради Кропивницького.

На останньому засіданні робочої групи були усунуті усі спірні питання, проголосовані ті статті, формулювання яких викликало сумнів чи то у представників громади, чи то у влади. Найбільше суперечок викликало питання додатків до Статуту.

Юридичне управління наполягало на том, що деякі з Положень громадської участі зовсім не обов’язково мають бути невід’ємними частинами Статуту. На думку ж громади, подібне рішення потягло б за собою неголосування і неухвалення положень про громадські експертизи, консультації з громадськістю, тощо.

Обговоривши дане питання, вислухавши всі «за» і «проти» було ухвалено рішення виносити на подальший розгляд міської ради проект рішення з всіма додатками.

«Статут – це той документ, який приймається не на один не на два роки. Ми сподіваємось ухвалити такий документ, який працюватиме не одну каденцію міської ради. Саме тому ми маємо убезпечити всі ініціативи громадської участі, прийнявши такий Статут, в якому всі положення будуть його невід’ємними частинами. Ми, як громадські активісти, розуміємо, що нас чекає захист нашого варіанту Статуту на всіх депутатських комісіях, робота з депутатськими фракціями і сесія. Але ми готові, нами пройдено важкий шлях від напрацювання редакції Статуту до його підтримки на робочій групі. Сподіваємось, що на виході ми отримаємо якісний, доступний, зрозумілий і вигідний для громади документ» - розповіла Олена Сінченко, член робочої групи з напрацювання нової редакції Статуту, прес-секретар АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!