Діяльність комунальних підприємств буде у полі зору громадськості

04.01.18, 12:00

Проект рішення №1656 «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств», розроблений експертами ГО «Асоціація Політичних Наук» та Центру «Ейдос» в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», вже оприлюднений на сайті Кропивницької міської ради.

«Ми звертались одразу до кількох депутатів міської ради, і до представників фракцій більшості, і до представників опозиції. Першим на наші прохання відгукнувся Олександр Цертій, який і вніс на розгляд міськради наш проект рішення. Хочеться сподіватись, що цей проект рішення підтримають всі підписанти Меморандуму з коаліцією «Прозорі ради», в рамках якого цей проект було розроблено, а це, нагадаю, Андрій Табалов («Наш край» та «Рідне місто»), партії ВО «Батьківщина», УКРОП, Самопоміч, Радикальна партія, які у сумі мають 25 голосів при 22-х, необхідних для прийняття будь-якого рішення. Окрім них на підтримку наших ініціатив неодноразово висловлювались депутати фракцій БПП та ВО «Свобода», на голоси яких ми також розраховуємо», - зазначив голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко.

Аналогічну пропозицію про прийняття такого рішення було направлено і до Кіровоградської обласної ради. Її буде розглянуто на найближчому засіданні профільної депутатської комісії.

Нагадаємо, у Кропивницькій міській, так само, як і в Кіровоградській обласній радах досі не прийнято жодного документу, яким регламентується оприлюднення інформації про комунальні підприємства, а це суперечить Закону України «Про відкритість використання публічних коштів».

Громадські активісти розробили та домагаються прийняття проекту рішення «Про порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств». Це дасть змогу громаді бачити інформацію про бюджетування, про витрати комунальних підприємств, про штат, керівництво, результати перевірок та аудитів.

Нагадаємо, що проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!