​195 мільйонів на біткоїни витратили українські чиновники

03.02.18, 10:00

Криповалюту купували депутати з Одещини. Про це повідомляє bihus.info. Третину суми витратив народний обранець Імператор Палпатін. Саме з таким ім’ям він балотувався у Одеську міськраду. Гроші на криптовалюту витратили п’ятеро депутатів. Два парламентарі, два - міської ради і один – обласної.

Мінімальна сума, витрачена на кріптовалюту, становила 31 мільйон гривень. Максимальна - майже 58 мільйонів. Найбільше грошей на електронну валюту – майже 58 мільйонів гривень – витратив Дмитро Палпатін. Він купив більше семи з половиною тисяч одиниць біткоїн кешу. В міську раду Дмитро Вікторович Фісінчук (саме так насправді звати депутата) потрапив у жовтні 2015 року за списком партії мера Труханова "Довіряй справам". На момент обрання він носив ім’я - Імператор Палпатін, на честь одного з персонажів кіноепопеї “Зіркові війни”. Крім того, раніше Палпатін був членом “Інтернет партії України”. Однак, отримавши мандат, паспорт він вирішив знову змінити.

Понад 5 тисяч одиниць біткоїн кешу придбав нардеп Олександр Урбанський. Він витратив на електронну валюту більше 40 мільйонів гривень. Його брат голова обласної ради Анатолій Урбанський - купив більше 4 тисяч одиниць біткоїну. Лідер же «Інтернет партії України» народний депутат Дмитро Голубов перерахував на кріптогроші 33 мільйони гривень.

І біткоїн кеш, і біткоїн голд відразу придбав депутат Одеської міської ради Денис Григор’єв. Це він витратив на кріптовалюту понад 31 мільйон гривень.

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!