​Як отримати біометричний паспорт: комікси

22.02.18, 18:00

«Первая городская газета» розповідає, як отримати біометричний закордонний паспорт, наявність якого є необхідною умовою безвізового перетину кордону. Авторка коміксів – Катерина Катаровська.

1. ВАЖЛИВО! Паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити лише особисто і лише у підрозділі міграційної служби. За жодних обставин не варто користатися послугами будь-яких посередників, у тому числі для оформлення документів поза чергою. Як правило, це шахраї.

2. Біометричний паспорт для мешканців Кіровоградської області можна оформити у Кропивницькому підрозділі міграційної служби (вулиця Єгорова 25/2).

3. Отримати його можуть лише громадяни України. Особи, які мають подвійне громадянство, таким правом не наділені.

4. Існує можливість записатися в електронну чергу на зручний час, але не раніше, ніж за два тижні.

5. На жаль, цей сервіс майже весь час недоступний, тому більшість громадян приходить до сервісного центру і займають живу чергу.

6. Оформити паспорт можна за двадцять, сім або за певних умов навіть за три дні, тому і заплатити доведеться від 557 грн 32 коп. до 810 грн 32 коп.

7. Які документи подавати

А) Для громадян України, яким уже є 16 років:

  • заява-анкета;
  • паспорт громадянина України;

·індивідуальний податковий номер фізичної особи – платника податків (з 18 років);

·документ про сплату адміністративного збору або оригінал і копію документа про звільнення від таких платежів;

·закордонні паспорти, які були видані раніше.

Б) Для неповнолітніх, молодших 16 років:

  • заява-анкета;
  • свідоцтво про народження (з 14 років - паспорт громадянина України);
  • документ про сплату адміністративного збору або оригінал і копія документа про звільнення від таких платежів;
  • якщо паспорт оформлюється для неповнолітньої особи до 12 років, можна подати дві кольорові фотокартки розміром 3,5х4,5 сантиметра та одну фотокартку розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування. До 12 років дитина може бути відсутньою під час оформлення закордонного паспорта. З 12 років необхідна її присутність.

8. Якщо закордонний паспорт оформлює людина, яка не може самостійно пересуватись, у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, її представник також може подати дві кольорові фотокартки розміром 3,5х4,5 сантиметра та одну фотокартку розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування (Так само як для дітей до 12 років). У цьому випадку необхідна довідка від медичного закладу.

9. Заява-анкета на оформлення біометричного закордонного паспорта заповнюється під час подачі документів. Після оформлення заяви потрібно пройти процедуру сканування відбитків вказівних пальців рук, фотографування та оцифрування підпису.

10. Від внесення відцифрованих відбитків до безконтактного електронного носія можна відмовитись. А сканування відбитків пальців рук дітей роблять з 12 років і за дозволом батьків або законних представників.

11. Громадяни України можуть мати два закордонні паспорти: Під час оформлення біометричного закордонного паспорта не обов'язково здавати закордонний паспорт старого зразка з чинними візами.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!