Ігри Нескорених

26.02.18, 14:00

Військових Кіровоградщини запрошують взяти участь у національному етапі змагань «Ігри Нескорених». Подати заявки можуть учасники АТО, військовослужбовці та ветерани, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій.

Буде відібрано команду учасників і національної делегації України для поїздки на міжнародні змагання, що цього року в жовтні пройдуть в Сіднеї (Австралія).
З метою організації підготовки та забезпечення участі української команди в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games), 22 лютого в Києві, в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського було проведено семінар. У його роботі взяли участь члени робочої групи, учасники бойових дій, представники органів державної влади: урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства молоді та спорту, Міністерства соціальної політики, Адміністрації Президента України, координаційний центр «Ігор Нескорених» в Україні, відповідальні особи за реалізацію проекту в регіонах України. Всі ці структури задіяні у цьому масштабному проекті.

«Наша мета - підняти на ноги тих, хто зараз у візках, хто лежить у шпиталях, допомогти тим, хто отримав важкі психологічні травми. Ми повинні прийти до кожного, військовослужбовця діючого чи в запасі, сказати, що є такий проект. Донести його до ветеранів», - сказав один із учасників семінару.

Зараз триває збір заявок. Наразі їх подано 309 і лише три з них - із Кіровоградської області.

Організатори хочуть залучити якомога більше учасників АТО, ветеранів із різних силових структур (Збройних сил, МВС, СБУ інших), які мають проблеми зі здоров'ям.
З 10 березня розпочнуться тестування і хто їх пройде, 14-31 травня візьме участь у відборі до складу збірної, котра візьме участь у міжнарожних змаганнях «Ігри Нескорених». Цього року вони пройдуть 18-28 жовтня в Сіднеї (Австралія). Відберуть лише 15 найкращих для участі та 8 до резерву.
Минулого року українські військові вперше взяли участь в «Іграх Нескорених», які пройшли у вересні в Торонто (Канада) де виступили дуже вдало - завоювали 14 нагород (8 золотих, 3 срібних і 3 бронзових медалі), посіли друге загальнокомандне місце серед 17 країн.

Дізнатися умови участі, заповнити анкету можна на сайті invictusgames.in.ua та надіслати організаторам. Збір заявок продовжено до 28 лютого 2018 року.

Ігри нескорених (англ. Invictus Games) - змагання для поранених чи хворих військовослужбовців, ветеранів військової служби, силових структур. Вони були започатковані 2014 року Принцом Уельським Гарі, включають в себе одинадцять видів спорту.
Перші «Ігри Нескорених» пройшли у 2016 році в Північній Америці в Орландо. Другі у 2017 році в Торонто (Канада).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!