Прес-клуб долучився до проету "СОГІдарність"

27.03.18, 12:00

На початку березня у місті Буча пройшла «Тренерська Школа з питань СОГІ». На тренінгу об’єдналися представники та представниці різних організацій, щоб по завершенню тренінгу стати тренерами в питаннях сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.


Для навчання на Тренерську Школу приїхали представники таких організацій: Gender Z, Південно-східна українська асоціація практичних психологів та арт-терапевтів, Коледж преси та телебачення, ГО «Центр психологів-практиків», ГО «Горизонт-17», Київський ОЦ «Простір толерантності», ГО «ЦПР РАЗОМ» та Мережа Ініціативної Молоді, а також НРО «Прес-клуб реформ». Зокрема, Прес-клуб представляли Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич.

П’ятиденний інтенсив організували Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед» за підтримки EVZ. В перший день тренінгу було розглянуто теми СОГІ, інтерсекційності, а також теорію про такий вид навчання як тренінг, його види, атрибути, методи та інструменти. У другий день усі учасники та учасниці напрацьовували аргументи для стереотипів та міфів щодо ЛГБТ-спільноти, що допоможе майбутнім тренерам у їхній діяльності. Також що важливо для тренерів, учасники попрацювали над публічними виступами.

Теоретична база учасників збагатилася додатковою інформацією щодо трансгендерних людей та інтерсекс-людей. Другий день закінчила зустріч із «живими книгами» — із гомосексуальним хлопцем, який займається активістською діяльністю та трансгендерною дівчиною, також до учасників завітали мами із організації «Терго».

- У третій день на нас чекав справжній іспит, щоб перевірити наші знання з теми СОГІ та методології тренінгів, - розповідає Ольга Гріднєва. За її словами, всі пропрацювали над тим, як можна модифікувати вправи тренінгів відповідно до теми.

Четвертий день був присвячений самим випускникам тренерської школи. Групи по шість людей проводили міні-тренінги для усієї аудиторії спираючись на специфіку «учасників» цих міні-тренінгів.

- Групам треба було розробити заняття для групи молоді, журналістів та поліцейських. Ми працювали над модулем для поліцейських, і це було дуже круто, - згадує Вікторія Талашкевич. За її словами, останній день тренінгу складався із профілактики емоційного та професійного вигорання тренерів.

Тепер влітку Ольга Гріднєва та Вікторія Талашкевич проведуть два тренінги - у червні та у серпні, - для медійників Кропивницького та Кіровоградської області. Чекайте на анонси - на сайті "Тусовка" у розділі "Афіша".



Комментарии

Helgi Yoshy Olenko28 марта 2018 01:08
1
Чекаю на масову роботу)) Сестра живе в Іспанії, там - реально проводиться масова просвітницька робота, соціальна реклама, транс.випадки, за її словами, входять до переліку випадків, що підлягають медичному страхуванню... Цікаво, як у нас воно... буде.
Ответить
Вікторія Талашкевич29 марта 2018 18:46
1
Прям такої вже масової роботи не обіцяємо, але запланували два тренінги для журналістів\блогерів з тематики СОГІ, а наші колеги - психологині, - будуть працювати із діючими психологами, щоб ті могли надати підтмку і розумілися на цих темах.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!