​В Олександрії активістів вчили створювати петиції

04.04.18, 14:00

Асоціація Політичних Наук вирішила поділитися своїми знаннями та напрацюваннями з активістами з районів Кіровоградської області. І минулої п’ятниці, 30 березня, відбувся перший тренінг з використання інструменту електронних петицій в адвокаційних кампаніях. Стартувати було вирішено з Олександрії

«Олександрія – друге за величиною місто в області, проте ситуація з інструментами місцевої демократії там вкрай сумна. Місцева влада навіть не передбачила можливості для створення електронних петицій на своєму сайті. Саме тому ми вирішили почати з Олександрії, запросивши до участі місцевих активістів та бажаючих з сусідніх районів», - розповів голова АПН Дмитро Сінченко.

Учасників тренінгу вчили не лише нюансам створення електронних петицій, а й проведенню адвокаційних кампаній. Окрім того, значну увагу приділили мирним зібранням, бо як виявилось у ході тренінгу, у представників кількох територій є проблеми з використанням цього інструменту.

«Ми зіштовхнулися з тим, що в Олександрії і в деяких інших місцевостях досі існує практика «дозволів» від місцевої влади на проведення мирних зібрань. На заході ми розвінчали міфи про необхідність подібних «бумажок», оскільки це суперечить Конституції», - пояснила Олена Сінченко, експерт АПН.

На завершення, учасники отримали домашнє завдання. Вони мають зареєструвати петицію, зібрати під нею підписи і проадвокатувати її розгляд у місцевій раді. На кожному кроці активістів підтримуватимуть і надаватимуть консультації експерти Асоціації Політичних Наук.

Для довідки: Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Кіровоградський пілот: електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні», який впроваджується спільно ГО «Український незалежний центр політичних досліджень» та ГО «Асоціація Політичних Наук».

Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!