Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО

05.04.18, 16:00

Днями у Кропивницькому у Прес-клубі реформ відбулася прес-конференція громадської організації «Територія успіху» щодо проекту підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), колишніх учасників бойових дій та осіб, які належать до уразливих категорій населення. Під час заходу виконавчий директорка організації Інга Дуднік, керівниця проекту, Анастасія Бабаєва та заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян розповіли про умови участі у проекті, його особливості та консультаційний супровід учасників.

До участі у проекті запрошуються внутрішньо переміщені особи (ВПО) з Донецької, Луганської областей, а також Криму, що проживають у Кіровоградській області, та місцеві мешканці віком від 18 до 60 років.

Учасники зможуть отримати від €650 за напрямом самозайнятість та до €2,500 за напрямом мікропідприємництво для започаткування чи на розвитку власної справи.

Проектом передбачено дводенні тренінги із самозайнятості для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес, та дводенні тренінги із мікропідприємництва для ФОП та власників юридичних осіб з числа малого бізнесу – товариств з обмеженою відповідальністю, приватних підприємств, фермерських господарств, тощо, зареєстрованих не пізніше ніж за 12 місяців до подачі заявки на участь у проекті. Після успішного проходження тренінгу, кожному учаснику буде надано експертну допомогу із написанням бізнес-плану. У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на започаткування або розширення власної справи. Гранти не видаються готівкою, а полягають у закупівлі обладнання, інструментів, меблів тощо.

Контакти для бажаючих взяти участь у проекті: Анастасія Бабаєва, 050-025-68-32 та Гурницький Євген, 099-496-19-89. Відбір відбувається на конкурсній основі з дотриманням рівності можливостей.

Більш детальна інформація про основні етапи проекту та вимоги, які висуваються до його учасників, опублікована на сайті Представництва МОМ в Україні: http://bit.ly/2l0aUGq.

За підтримки представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!