​Молодь – локомотив процесів децентралізації у районах

16.04.18, 10:00

Два дні поспіль у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування тривав тренінг на тему «Децентралізація: для чого об'єднуватися і що відбувається в громадах після об'єднання?» для молодих лідерів та лідерок із районів Кіровоградської області – активістів мережі студентського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів.

На тренінг приїхала молодь із Олександрії, Світловодська, Малої Виски, Олександрівки, Знам’янки, Новгородки та інших населених пунктів. У рамках заходу було кілька інтерактивних модулів – із презентаціями, руханками, рольовими іграми, зокрема, радниця з місцевих фінансів Кіровоградського ЦРМС Олена Савченко представила цікавий модуль «Децентралізація: для чого об'єднуватися?», а також провела гру, щоб студенти могли дізнатися і відчути на собі, що відбувається в громадах після об'єднання.

- Щиро дякуємо за підтримку в організації заходу команді та керівництву Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості, адже саме вони запросили на тренінг таких активних, завзятих, відкритих до всього нового юнаків та дівчат, - підкреслює Вікторія Талашкевич, радниця з питань комунікацій Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Вікторія Талашкевич запропонувала молоді поговорити про європейські стандарти у розвитку громад та роль молоді у реформі децентралізації, а також передала юнацтву інформаційно-роздаткові матеріали від Представництва ЄС в рамках роботи ініціативи «Team Europe Кропивницький».

На другий день учасники тренінгу також отримали позитивний досвід, адже змогли вперше у житті зіграти у «Світ Громад». Фасилітували гру Летиція Курята та Дмитро Шульга із Агенції сталого розвитку «Хмарочос», а також керівник громадської організації «Турбота» Андрій Флоренко.

Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!