​У Знам’янці безробітні дізнавались, як ефективно використовувати власні кошти та уберегтися від шахраїв

30.05.18, 14:00

Упродовж двох днів в приміщенні Знам’янського міськрайонного центру зайнятості, за узгодженням з Кіровоградською асоціацією «Громадські ініціативи», у рамках проекту USAID«Трансформація фінансового сектору» відбувся тренінг на тему «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього».

Захід проводили тренери МБФ «Український жіночий фонд» Людмила Лук’янцева та Віталій Тернавський. Основна мета тренінгу – відпрацювання навичок ефективної фінансової поведінки для свого впевненого матеріального добробуту. Основна цільова аудиторія –особи, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, тому на захід були запрошені шукачі роботи Знам’янського міськрайонного центру зайнятості з числа малозабезпечених осіб, багатодітних сімей, особи з інвалідністю, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці та мають певні фінансові труднощі.

Учасники тренінгу отримали інформацію, як управляти власними грошима, що таке бюджет і навіщо він потрібен, як розпоряджатися щомісячними доходами та планувати витрати. Зацікавлення у аудиторії викликала абетка прав споживача. На заході також були надані поради, як уникнути фінансового шахрайства, розглядалися питання про фінансові послуги з підвищеним фінансовим ризиком, про фінансові піраміди та афери.

Упродовж другого дня роботи тренінгу учасники розглядали способи більш ефективного управління власними коштами, розвивали нові фінансові звички, спрямовані на збільшення доходів, ставили фінансові цілі на різних життєвих етапах.

На тренінгу активно обговорювалася система пенсійного забезпечення та її рівні. Учасники заходу отримали інформацію про недержавні пенсійні фонди, на які варто також звернути увагу, як оформити пенсію.

Під час заходу також було порушене питання про активну участь кожної людини у житті громади та взаємна користь від такого співробітництва.

Учасники тренінгу отримали буклети, пам’ятки про фінансову безпеку та застереження від фінансових афер.

Тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» є прямим підтвердженням того, що кожна людина має право та може досягти гідного фінансового статку, але слід докласти власних зусиль бути більш наполегливим, активним, дієвим, знати та вміти користуватися своїми правами, захищати свої фінансові інтереси. Саме цю ідею винесли учасники заходу, які з вдячністю обговорювали з тренерами індивідуальні програми поліпшення власного матеріального становища.

Н. Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!