​Офіцер СБУ, затриманий на хабарі, має будинок та коштовне авто

09.06.18, 10:00

Офіцера контррозвідки СБУ Олександра Карамушку НАБУ спіймало на отриманні 47 тисяч доларів 24 квітня. Журналісти Bihus.Info дослідили статки Карамушки за допомогою відкритих джерел, оскільки декларації працівників Служби безпеки засекречені.

Олександр Карамушка володіє 18 сотками землі та 296-метровим будинком у селищі Вишеньки під Києвом. Це зафіксовано у Реєстрі речових прав на нерухоме майно. Згідно витягу з реєстру, земля була придбана працівником СБУ у грудні 2015 року, а будинок можна побачити на супутникових знімках, починаючи з 2009-го. Тобто Карамушка лише офіційно ввів його в експлуатацію й облагородив прибудинкову територію.

На суді, під час обрання запобіжного заходу, прокурор оцінив цей маєток у 300 тисяч доларів. Проте сам Карамушка стверджує, що він обійшовся йому значно дешевше: “Я купив пусту земельну ділянку, там болото було. Спільно, моя сім'я, дружини родичі, ми цей будинок побудували і я його ввів в експлуатацію…”. Із транспортних засобів Олександр Карамушка володіє автомобілем Toyota Land Cruiser 2011 року, а його дружина Юлія - Skoda Octavia А5 2012 р. в. На даний час сукупна вартість цих автівок складає понад 50 тисяч доларів.

27 квітня Солом'янський районний суд Києва взяв Олександра Карамушку під варту на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 1,2 млн грн.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!