​Забув квартиру, та приписав будинок

10.06.18, 10:00

Колишній суддя Вищого спецсуду України Євген Літвінов вніс у декларацію за 2015-й рік недостовірних відомостей на 927 тис грн. Про це повідомляє bihus.Info.

При цьому 920 тисяч гривень – це невірні відомості про «зайвий» у декларації будинок. Суддя вказав, що його дружина володіє земельною ділянкою і домом на 248 квадратів у Вишгороді. Між тим НАЗК з’ясувало, що право власності дружини екс-судді на цю нерухомість припинено ще у 2013-му році, а власником як земельної ділянки, так і будинку, нині є третя особа. Не задекларував же Євген Літвінов квартиру у Краматорську, вартість якої оцінено у 7,5 тисяч гривень.


Саме через незадекларовану квартиру і розпочалася перевірка декларації Євгена Літвінова. Підставою для проведення перевірки була заява юристів “Тисни” (Bihus.Info). НАЗК перевіряло декларацію судді більше року - з 4 квітня 2017-го. У висновку НАЗК зазначено: “В діях суб’єкту декларування наявна ознака кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України”. Висновок направлено до Національного антикорупційного бюро України.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!