Обласні фіскали - за "круглим столом" з кропивницькими рестораторами

19.06.18, 16:00

Днями, за ініціативи Клубу рестораторів Кропивницького, фахівці Головного управління ДФС у Кіровоградській області прийняли участь у засіданні “круглого столу” з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, пише сайт Головного управління. Під час зустрічі обговорили багато питань, які виникають при взаємодії бізнесменів з контролюючими органами, а також новації у податковому законодавстві, що стосуються ресторанного бізнесу.

Запрошені представники обласного управління фіскальної служби розповіли, що в Кіровоградській області зареєстровано 692 суб’єкта господарювання ресторанного бізнесу, з яких юридичних осіб - 82 та 610 фізичних осіб-підприємців. За січень – травень поточного року юридичними особами сплачено 11,3 млн грн податків або 1,1відс. від загальної суми надходжень. На загальній системі оподаткування перебуває кожне друге підприємство. Інші – використовують спрощену систему оподаткування та мають дохід менше 5 млн грн на рік. Платниками податку на додану вартість є 37 підприємств, які сплатили у поточному році 2,9 млн гривень.

Згідно поданої звітності з ЄСВ юридичними особами залучено до провадження господарської діяльності 106 найманих працівників, що у середньому становить 2 особи на одного працедавця. Середній розмір заробітної плати становить 3207 грн (мін. з/п 3723 грн). Середня заробітна плата по області складає 6,4 тис гривень.

Що стосується фізичних осіб – підприємців, то із загальної кількості платників 56відс. є платниками єдиного податку, а 44відс. провадять діяльність на загальній системі оподаткування. Сукупно фізичними особами – підприємцями, які провадять діяльність у сфері громадського харчування за 5 місяців 2018 року сплачено 5,4 млн.грн. податків або 0,5відс. від загальної суми надходжень.

Згідно поданої звітності з ЄСВ зазначеними особами залучено до провадження господарської діяльності 438 найманих осіб, що у середньому становить 1-2 працівника на одного працедавця. Середній розмір заробітної плати становить 3618 гривень. Увагу присутніх звернули на те, що значна кількість підприємців взагалі не має офіційно працевлаштованих найманих працівників.


Також на території області 397 суб’єктів господарювання отримали 457 ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 176 ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами в закладах ресторанного господарства, барах, кафе, їдальнях та піцеріях.

Станом на 01.06.2018 року, в органах ДФС області зареєстровано 2536 суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території регіону у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг з використанням 4289 зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій.

В сфері ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе) на території регіону здійснюють діяльність 496 суб”єктів господарювання на 695 господарських об’єктах.

Кропивницьких рестораторів найбільше цікавили питання щодо видів, порядку проведення та строків податкових перевірок, умов та порядку допуску посадових осіб податкових органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок. А також практичні аспекти застосування реєстраторів розрахункових операцій та ліцензування суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування.

Окрім цього учасникам „круглого столу” повідомили про кількість проведених перевірок закладів громадського харчування з початку року, основні помилки, які були допущені при перевірках та про суми штрафних санкцій, нарахованих за результатами перевірок.


Зустріч пройшла у форматі активного діалогу, під час якого фахівціобласного відомстванадали відповіді на всі питання, які цікавили присутніх. Наприкінці зустрічі податківці акцентували увагу учасників заходу на необхідності легалізації найманих працівників та правильності сплати податків.


текст - ГУ ДФС у Кіровоградській області, фото - Клуб рестораторів



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!