​Нове майно – у протоколі про нетверезу їзду?

23.06.18, 10:00

На голову дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського поліція склала адмінпротокол через нетверезу їзду. Надалі Грушковський не отримав жодного покарання, адже довів тверезість на дорозі вже у лікарні. Між тим саме Віталій Грушковський і звільняє прокурорів за водіння у нетверезому стані.

Завдяки ж протоколу патрульних з’ясувалося, що за рік роботи нової комісії її голова почав користуватися новою іномаркою та новою квартирою у центрі. Більше того – ще що й жив він у будинку у Калинівці.

Про це йдеться у програмі “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Поліція зупинила очільника кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів на дорозі під Вінницею у березні. У протоколі патрульний вказав, що Віталій Грушковський кермував автомобілем п’яним. Грушковський заперечив це, однак пройти огляд на дорозі відмовився. Пізніше зробив це самостійно, без присутності поліцейських, і отримав довідку з лікарні про тверезість.

Суд взяв це до уваги та виправдав прокурора. Хоча, як стверджують юристи, така медична довідка, складена за відсутності поліції, за законодавством є недійсною.

Місце ж суду, де відбувся розгляд справи, обиралось довго. У протоколі патрульний зазначив, що справа слухатиметься у Вінницькому міському суді. Однак в останній момент її передали до Калинівського районного суду - начебто через проживання Грушковського у Калинівці.

Та жодного майна у Калинівці Грушковський раніше не декларував. Голова дисциплінарної комісії працює у Києві, де за даними декларації 2017 року, орендував квартиру на Дарниці.

Журналісту програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” він пояснив це так: “Я орендував там (в Калинівці - ред.) будинок в цьому році”.

А от патрульним, які його зупинили, Грушковський вказав київську адресу. Такого помешкання теж немає у його декларації за 2017 рік. Як виявилося, у голови комісії з’явилося нове житло й у столиці, а у квартирі на Дарниці він більше не мешкає. “Я там проживав ще в тому році,” – стверджував голова комісії.

Патрульні зупинили Віталія Грушковського на новій Toyota Camry. Автівка придбана на початку 2018-го і записана на Наталію Онипко. Грушковський назвав її своєю родичкою. Жінка, за словами прокурора, надала йому іномарку в безкоштовне користування.

Пізніше журналісти зафіксували цей автомобіль з прокурором у Києві під приміщенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, де працює Віталій Грушковський.

Комісія на чолі з Грушковським за рік роботи звільнила шість прокурорів за нетверезе кермування. Трьом заборонила підвищення, а одному виписала догану.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!