Найстаріше підприємство Одеської магістралі потребує 130 залізничників

23.07.18, 18:00

Днями, для журналістів Знам'янського району відбувся прес-тур до виробничого підрозділу ПАТ «Укрзалізниця» – Локомотивного депо Знам’янка. Захід проводився з метою ознайомлення ЗМІ з діяльністю Локомотивного депо Знам’янка, що є одним із підприємств залізничної галузі, яке спеціалізується на функціонуванні інфраструктури залізничного транспорту. Підприємство обслуговує Одеську, Кіровоградську, Миколаївську, Віницьку, Полтавську, Черкаську та Дніпропетровські області.

Помічник начальника відділу кадрів Геннадій Осипенко розповів журналістам історію створення підприємства: «Локомотивне депо Знам’янка засноване у 1873 році, це найстаріше депо залізниці. Проте сьогодні – це найбільше підприємство Одеської магістралі, у якому працює понад півтори тисячі осіб, з них 950 осіб у локомотивних бригадах і близько 400 слюсарів на ремонті та огляді рухомого складу».

Депо виконує експлуатаційно-ремонтні роботи тягового рухомого складу і забезпечує пасажирські та вантажні перевезення в межах десяти тягових плечей. Маневрові бригади та тепловози ЧМЕ-3 виконують маневри на станціях: Знам’янка-сортувальна, Знам’янка-пассажирська, Користівка, Сахарна, Чорноліська та Долинська. Тяговий полігон складає 1136 км. У середньому щодобово експлуатаційний пару, тільки у вантажному русі, складає 130 локомотивів.

«Депо Знам’янка традиційно є школою передового досвіду не тільки на Одеській магістралі, а й у цілому в залізничній мережі України. Висока якість проведення ремонтних робіт рухомого складу, модернізація електровозів системами від саморозчіпів поїздів та кодовими бортовими датчиками, ремонт авторозчіпних пристроїв – основні засади роботи Локомотивного депо. Запровадження новітніх технологій, здійснення реконструкції та переоснащення депо, дозволяє значно скоротити терміни виконання ремонтних робіт будь-якого рівня складності та обсягу», – відмітив Г. Осипенко.

Учасники прес-туру ознайомилися з виробничими цехами, навчальними класами та музеєм депо. Представники підприємства презентували й високий рівень побутових умов, які створені для працівників депо: гарна і зручна їдальня, акуратні роздягалки та забезпечені всим необхідним душові, оздоровчий пункт для працівників - є одними з позитивних умов праці у Локомотивному Депо Знам’янка. Також, Г. Осипенко зазначив, що керівництво підприємтсва особливу увагу приділяє й відпочинку працівників. Гордістю колективу депо є народний самодіяльний хор «Джерело» – відомий на Одеській залізниці творчий хоровий колектив, який складається тільки із аматорів-працівників локомотивного депо: машиністів, помічників машиністів, слюсарів, економістів, прибиральників, токарів, бухгалтерів та техніків. Упродовж 20 років «Джерело» є переможцем багатьох міських, обласних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів. Неодноразово підприємство виборювало почесні перше та друге місця у галузевих змаганнях та отримувало перехідний прапор переможця в галузевому змаганні серед підприємств локомотивного господарства ПАТ «Укрзалізниця».

На сьогодні, у Локомотивному депо Знам’янка відкрито 130 вакансій за професіями інженеро-технічних працівників, слюсарів рухомого складу, токарів та фрезерувальників. Усіх, хто зацікавився представленими вакансіями, запрошуємо звертатися до Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за адресою м. Знам'янка, вул. Чайковського, 13а та за телефоном 0 (233) 2-11-67 (Вікторія Саржевська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями).

Текст та фото -
В. Саржевська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!