Проект HealthLink наближає допомогу пацієнтам

25.07.18, 18:00

37 осіб обстежено на ВІЛ, з яких удвох виявлено позитивний статус – такі проміжні результати тестування у восьми пілотних закладах охорони здоров’я регіону. Про це йшлося під час прес-конференції, в якій взяли участь виконавчий директор КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Костянтин Данильченко та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко і заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Лариса Кудрик.

- Проект HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині», який ми реалізуємо у регіоні, продовжить і підсилить заходи з профілактики, тестування та лікування ВІЛ, які були початі в рамках проекту USAID|RESPECT протягом попередніх років. Минулого року у Кропивницькому загальна кількість нововиявлених ВІЛ-позитивних осіб за час реалізації проекту становить 55 осіб, з них на диспансерному обліку та почали лікування 42 особи, психологом було надано 302 консультації, юристом успішно здійснено ведення 10 випадків індивідуального представництва клієнтів, 748 медичних працівників відвідали тренінги щодо зниження стигми та дискримінації, - зауважив Костянтин Данильченко.

У рамках проекту передбачено впровадження механізмів надання соціального супроводу та виявлення і перенаправлення пацієнта у Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, а також проведення тренінгів на тему зменшення стигми (упереджене ставлення оточуючих) і дискримінації.

Цього року проект реалізується у восьми пілотних закладах охорони здоров’я, це «Центральна міська лікарня м. Кіровограда», яка показала найбільшу ефективність у виявлені ВІЛ у пацієнтів, а також Кіровоградська, Добровеличківська, Світловодська, Бобринецька та Маловисківська центральні районні лікарні, Помічнянська лікарня, «Районне територіальне медичне об’єднання «Новомиргородське».

- Ми працюємо над захистом прав груп найвищого ризику ЛЖВ та захистом прав медичних працівників. У кожному пілотному медичному закладі буде впроваджуватися соціальний супровід завдяки цьому ми зможемо допомогти особам, в яких виявили ВІЛ, стати на облік та отримувати АРТ-терапію в обласному СНІД-центрі. Також для тестування осіб у пілотних закладах ми передаємо швидкі тести, - зауважив Костянтин Данильченко.

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує проект HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Контактна особа: Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!