​Чим і на що живуть голови регіонів?

04.08.18, 18:00

Зарплата від 12 до 18 тисяч гривень на місяць. Від одного до тьох авто. Від двох невеличких квартир до кількох будинків, записаних на дружину та тещу. Так виглядає короткий перелік майна керівників трьох впливових регіонів України, серед яких - і столичний. Одна жінка та двоє чоловіків. Харківщина, Львівщина та Київщина. Юлія Світлична, Олег Синютка і Олександр Горган. Яке ж майно декларують голови обласних адміністрацій?

«Нічого зайвого»

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична – одна з наймолодших серед голів українських обласних адміністрацій. Сучасна керівниця з просунутою прес-службою і відкритими акаунтами у соцмережах. За спинами охорони під час візитів у міста та райцентри не ховається, на питання людей відповідає. У 2015 роціу ЗМІ з’явилась інформація про її зв’язок з колишнім губернатором Харківщини Ігорем Райніним. Сам Ігор Райнін все заперечив. Юлія очолювала рейтинг керівників регіонів від Комітету виборців України у 2016 році та на початку 2017. Харківщина показала найвищі показники розвитку серед усіх регіонів.

Декларація Юлії Світличної невелика. В ній зарплата - 15 200 гривень, дві квартири у Харкові, автомобіль Пежо та гроші - 15000 доларів, 5000 євро, 50000 гривень. Гучних розслідувань щодо майна та доходів Юлії Світличної у ЗМІ не знайдено.

«Все для жінок»

А ось до голови Львівської адміністрації Олега Синютки ЗМІ вже мали питання через статки. Журналісти від Bihus.info знайшли майно та бізнес, переписані на літніх тещу й тестя. 79-тирічний тесть керівника Львівщини Геннадій Тимченко мав підприємство, а 74-річна теща Ганна Тимченко – квартиру та «Хонду». Ще серед новин про голову Львівської ОДА – скандал на безпековому форумі через карту окупованих територій Донбасу у листопаді 2017 року. Та губернатор Львівщини також відомий тим, що взяв на себе проблему вивезення і утилізації львівського сміття.

У декларації ж за минулий рік левова частка майна належить жінкам: дружині та тещі. Тут і будинок, і хонда, і лексус, бізнес, і дохід, і чималі суми на рахунках. Сам же керівник Львівщини має квариру у Івано-Франківську, понад 250 тисяч гривень готівки та 18 тисяч гривен зарплати щомісяця.

«Спорт та нерухомість»

Олександр Горган - керівник Київщини, кілька років тому змінив прізвище. При народженні він був записаний як Олександр Лялька. Президент Всеукраїнської молодіжної організації «Молодь проти корупції». Правознавець і спортсмен. Про останнє говорить і його декларація.

Голова Київської обласної адміністрацію має 3 велосипеди, каяк та байдарку. Але, судячи з декларації, ймовірно Олександр Горган ще й прихильник нерухомості. Адже сім'я має три будинки та незавершене будівництво. Ще задекларований і будинок батька у Вишгороді площею 200 квадратних метрів. Також голова столичної ОДА має більше 300 тисяч доларів готівки та юридичну фірму. Його життя застраховане. Зарплата Олександра – 12 тисяч гривень.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!