​ТОП-5 кандидатів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності

04.08.18, 16:00

Цікаві моменти з біографій кандидатів у майбутній та підтриманий Європою суд з інтелектуальної власності відшукали журналисти Bihus.Info спеціально для ЧЕСНО.Фільтруй суд. Тут і незадекларовані будинки, і цікаві сімейні зв’язки, і квартири у матерів на восьмому десятку. Активна фаза конкурсу до нового суду стартує восени. Нині допустили до участі в конкурсі 219 кандидатів.

Чи був будинок?

Не задекларував будинок на Одещині суддя Приморського райсуду Одеси Руслан Абухін. За даними «Наших грошей», такий є у реєстрі, а от у декларації – відсутній. До того ж, впродовж 2014-го року суддя не декларував жодного місця проживання. В 2015-му суддя записує в декларацію квартиру, яка належить матері, хоча дата набуття права – з 2002-го року. А з 2016-го на вже 77-річній матері судді з’являється нова квартира площею 87,2 квадрати в елітній новобудові в Одесі, при тому, що власницею квартири Катерина Абухіна стала з 2013-го. Суддя не декларує жодного доходу, окрім свого, – в середньому 180 тисяч гривень на рік, тож незрозуміло, яким чином матір Абухіна могла заробити на нерухомість, враховуючи, що попередні місця її роботи – комунальне підприємство (“Дирекція єдиного замовника “Південне”), а батька судді – ринок “Южний” та Одеський апеляційний господарський суд.

Який контраст!

Заступник голови Солом’янського райсуду Києва Тарас Оксюта несподівано забагатів два роки тому. До 2015-го року Оксюта декларує тільки кімнату в гуртожитку, а також авто Toyota Camry. У декларації ж за 2016-й у судді з’являється більш ніж забезпечена дружина, а з нею: дві квартири у Києві на 80 квадратів, ще дві квартири недобудовані, земельна ділянка, авто Audi Q7 за понад 2 мільйони гривень. При тому, що дружина є бенефіціаром фірми “Бегевен”, а основна заробітна плата у неї на іншому підприємстві – близько 800 тисяч гривень. Ще 1 мільйон 300 тисяч дружина отримує від продажу рухомого майна. А в декларації за 2017 суддя публікує ще кілька підприємств, де дружина має корпоративні права або від яких отримала дохід. Заможна сім’я Вражає статками сім’ї суддя Луганського окружного адміністративного суду Поліна Шпенова. В родичів - дві ділянки в селищі Ходосівка під Києвом, дві квартири в Києві та понад 16 га землі, – земля у власності чоловіка Шпенової, підприємця Олексія Ішутіна.

Батькова дочка

Батька із блискавичною кар'єрою і статками має претендент у судді з інтелектуальної власності, суддя Господарського суду Києва Оксана Блажівська. Згідно з декларацією родинних зв’язків за 2012-2016 роки, її батько Євген Блажівський у період з 2010 по 2012 роки був заступником Генпрокурора. А ще він відомий, зокрема, тим, що збудував собі справжній палац на 1260 квадратів під Києвом. Гроші з неба? А от суддя Господарського суду Черкаської області Наталя Спаських рік тому задекларувала понад 5 мільйонів гривень, при тому, що її офіційний дохід складав близько 250 тисяч грн. Крім цього, в декларації судді 5 земельних ділянок, два офіси, три квартири та житловий будинок. Частина з цього записана на чоловіка судді, однак чи міг він законно придбати таку нерухомість, – незрозуміло, адже він працює на держпосаді з окладом у 150 тисяч гривень на рік.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!