Безробітним презентували можливість безкоштовно здобути нову освіту

08.08.18, 12:00

З метою розкриття сутності та переваг професійного навчання, що організовується службою зайнятості для безробітних громадян задля підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці та прискорення працевлаштування, днями, в Олександрівській районній філії обласного центру зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян пройшов семінар «Презентація послуг з професійного навчання».

Розпочинаючи семінар, Тетяна Вихрист фахівець І категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії зазначила, що однією з найважливіших характеристик робочої сили на ринку праці є професійна мобільність, під якою розуміємо здатність і готовність працівника не лише змінити місце роботи, але й опанувати нову професію. З цією метою служба зайнятості організовує професійне навчання. Під час презентації, Т. Вихрист поінформувала учасників заходу про сутність та переваги професійного навчання за сприяння служби зайнятості, ознайомила з видами, формами та умовами професійного навчання, переліком професій, за якими здійснює навчання державна служба зайнятості.

Зупинилася фахівець і на можливостях служби зайнятості щодо підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями, а також на одноразовому отриманні мешканцями області ваучера для здійснення перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.

Під час семінару його учасники мали можливість поставити питання та отримати кваліфіковані відповіді стосовно основних аспектів організації професійного навчання та інших питань, пов'язаних з працевлаштуванням. У заході взяли участь 14 осіб, троє з яких побажали більш детально ознайомитися з умовами навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, одна особа зацікавилася умовами видачі ваучера.

Тетяна Вихрист, фахівець І категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!